Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σνίτσελ χοιρινά πικάντικα και τραγανά

Σνίτσελ χοιρινά πικάντικα και τραγανά
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 120 λεπ Cook Time: 15 λεπ Total Time: 2 ώρες 15 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 4 χοιρινά σνίτσελ (περίπου 1 κιλό συνολικό βάρος)
  • 100 γρ. ψίχουλα ψωμιού ή πάνκο
  • 70 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • ½ -1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • Για το σερβίρισμα
  • Μουστάρδα Ντιζόν
  • Κέτσαπ
  • Λεμόνι
Εκτέλεση
  1. Βάζω τα σνίτσελ επάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και σκεπάζω με ένα δεύτερο. Χτυπάω με τον μπάτη ή άλλο βαρύ αντικείμενο ώστε να γίνουν τα φιλέτα, αρκετά λεπτά (περίπου ½ εκ. πάχος). Βγάζω το αντικολλητικό χαρτί και τα αλατοπιπερώνω καλά.

  2. Σε ένα πλατύ σκεύος ανακατεύω τα ψίχουλα ψωμιού, την παρμεζάνα, τη ρίγανη, αλάτι και το πιπέρι καγιέν (ανάλογα πόσο πικάντικο το θέλετε μπορείτε να βάλετε από ½ έως 1 κουταλάκι). Σε ένα δεύτερο σκεύος βάζω το αλεύρι και σε ένα τρίτο χτυπάω τα αυγά.

  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το μισό ελαιόλαδο και μισό βούτυρο να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά. Πανάρω τα δύο πρώτα σνίτσελ, πρώτα στο αλεύρι πιέζοντάς τα για να κολλήσει καλά το αλεύρι. Τα σηκώνω και τα τινάζω ελαφρά. Τα βυθίζω στα χτυπημένα αυγά και τέλος στο μείγμα με τα ψίχουλα ψωμιού.

  4. Βάζω τα σνίτσελ στο τηγάνι και τα τηγανίζω για 2-3 λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Τα μεταφέρω σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Σκουπίζω το τηγάνι με χαρτί κουζίνας, το επαναφέρω στη φωτιά και βάζω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το υπόλοιπο βούτυρο. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία παναρίσματος και στα 2 επόμενα σνίτσελ και τα τηγανίζω με τον ίδιο τρόπο που τηγάνησα τα δύο πρώτα.

    Σερβίρω τα σνίτσελ ζεστά, ραντίζοντας με λίγο λεμόνι.

Keywords: σνίτσελ, χοιρινό, πικάντικο, γρήγορο, τραγανό,

Σας ευχαριστώ!