Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σφολιατοπιτάκια με κρέμα κακάο και σοκολάτα

Σφολιατοπιτάκια με κρέμα κακάο και σοκολάτα
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 35 λεπτά.
Servings 24
Υλικά
  • 2 φύλλα σφολιάτα βουτύρου
  • 1 αυγό, για το άλειμμα
  • 80 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • Τριμμένη σοκολάτα, για το πασπάλισμα
  • Για την κρέμα
  • 500 ml φρέσκο γάλα
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 40 γρ. κακάο καλής ποιότητας, άγλυκο
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
Εκτέλεση
    Για την κρέμα
  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το γάλα και τη ζάχαρη και ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά. Προσθέτω πασπαλιστά το σιμιγδάλι και ανακατεύω μέχρι να δέσει. Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω το βούτυρο. Σκεπάζω την κρέμα με μεμβράνη (να εφάπτετε στην επιφάνεια της κρέμας) και την αφήνω να κρυώσει.

  2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω καλά τους κρόκους με το κακάο. Ξεσκεπάζω την κρέμα και προσθέτω το μείγμα των κρόκων. Ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

  3. Για τα σφολιατοπιτάκια
  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C αερόθερμο. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου. Ανοίγω τα φύλλα της σφολιάτας και κόβω το κάθε ένα σε 12 τετράγωνα κομμάτια.

  5. Βάζω σε κάθε τετράγωνο λίγη κρέμα και λίγες σταγόνες σοκολάτας και κλείνω καλά σε παραλληλόγραμμο πιτάκι. Το μεταφέρω στη λαμαρίνα και συνεχίζω μέχρι να τελειώσω όλα τα υλικά. Αλείφω τα πιτάκια με χτυπημένο αυγό, πασπαλίζω με λίγη τριμμένη σοκολάτα και ψήνω στο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.

Keywords: σφολιατοπιτάκια με κρέμα κακάο,σοκολάτα

Σας ευχαριστώ!