Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

σφολιατοπιτα με βερίκοκα

σφολιατοπιτα με βερίκοκα

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα βερίκοκα με φρούτα εποχής… Διαλέξτε μήλο, αχλάδι, ροδάκινο αλλά και σύκα…

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 45 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 1 ώρα 6 λεπτά.
Servings 8
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα βερίκοκα με φρούτα εποχής… Διαλέξτε μήλο, αχλάδι, ροδάκινο αλλά και σύκα…
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 2 φύλλα σφολιάτας βουτύρου ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 30 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 500 γρ. βερίκοκα, κομμένα σε φετάκια
  • 300 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA
  • 100 γρ. δημητριακά βρώμης μούσλι ΒΙΟΛΑΝΤΑ
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 1 αυγό
Οδηγίες
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blankΠροθερμαίνω το φούρνο στους 190°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 24-26 εκ. και το αφήνω στην άκρη. Κόβω τα βερίκοκα σε φετάκια. Βάζω το τυρί κρέμα σε ένα μπολ και το αφρατεύω με το σύρμα.
  2. blankΑπλώνω το πρώτο φύλλο σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας και το ανοίγω λίγο με τον πλάστη. Απλώνω στο κέντρο μια «γραμμή» αρκετό τυρί κρέμα και πασπαλίζω με σταγόνες σοκολάτας. Στο επάνω και το κάτω μέρος της σφολιάτας κάνω μια «γραμμή» με μαρμελάδα. Στο κάτω μέρος με τη μαρμελάδα στρώνω μια σειρά κομμένα βερίκοκα ενώ στο πάνω μέρος, σκορπίζω λίγα δημητριακά βρώμης.
  3. blankΓυρίζω μέρος με τα βερίκοκα, καλύπτοντας τη λωρίδα του τυριού. Γυρίζω και το επάνω μέρος με τα δημητριακά και καλύπτω τα άλλα δύο κομμάτια σχηματίζοντας ένα μακρύ μπαστούνι. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω σε κομμάτια των 2 εκατοστών και τα τοποθετώ (με το κομμένο μέρος προς τα πάνω) μέσα στο ταψάκι, κυκλικά.
  4. blankΕπαναλαμβάνω τη διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και τα υπόλοιπα υλικά. Αλείφω όλη την βερικοκόπιτα με το χτυπημένο αυγό και ψήνω στο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Keywords: σφολιατοπιτα βερίκοκα

Σας ευχαριστώ!