Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα βερίκοκα με φρούτα εποχής… Διαλέξτε μήλο, αχλάδι, ροδάκινο αλλά και σύκα…
Υλικά
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
2 φύλλα σφολιάτας βουτύρου ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
30 γρ. βούτυρο LURPAK
500 γρ. βερίκοκα, κομμένα σε φετάκια
300 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA
100 γρ. δημητριακά βρώμης μούσλι ΒΙΟΛΑΝΤΑ
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
1 αυγό
Οδηγίες
Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 24-26 εκ. και το αφήνω στην άκρη. Κόβω τα βερίκοκα σε φετάκια. Βάζω το τυρί κρέμα σε ένα μπολ και το αφρατεύω με το σύρμα.
Απλώνω το πρώτο φύλλο σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας και το ανοίγω λίγο με τον πλάστη. Απλώνω στο κέντρο μια «γραμμή» αρκετό τυρί κρέμα και πασπαλίζω με σταγόνες σοκολάτας. Στο επάνω και το κάτω μέρος της σφολιάτας κάνω μια «γραμμή» με μαρμελάδα. Στο κάτω μέρος με τη μαρμελάδα στρώνω μια σειρά κομμένα βερίκοκα ενώ στο πάνω μέρος, σκορπίζω λίγα δημητριακά βρώμης.
Γυρίζω μέρος με τα βερίκοκα, καλύπτοντας τη λωρίδα του τυριού. Γυρίζω και το επάνω μέρος με τα δημητριακά και καλύπτω τα άλλα δύο κομμάτια σχηματίζοντας ένα μακρύ μπαστούνι. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω σε κομμάτια των 2 εκατοστών και τα τοποθετώ (με το κομμένο μέρος προς τα πάνω) μέσα στο ταψάκι, κυκλικά.
Επαναλαμβάνω τη διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και τα υπόλοιπα υλικά. Αλείφω όλη την βερικοκόπιτα με το χτυπημένο αυγό και ψήνω στο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.