Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σφολιάτες με μανταρίνια και μπισκότο

Σφολιάτες με μανταρίνια και μπισκότο
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 30 λεπ Total Time: 45 λεπτά.
Servings 8
Υλικά
  • 1½ φύλλο σφολιάτας βουτύρου ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 150 γρ. μπισκότα πολύσπορα ΒΙΟΛΑΝΤΑ
  • 100 γρ. βούτυρο LURPAK, μαλακωμένο
  • 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 150 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 1 αυγό
  • 4 μανταρίνια, βιολογικά ακέρωτα
  • Για το σιρόπι
  • 300 ml νερό
  • 300 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • Για τη διακόσμηση
  • Μαρμελάδα πορτοκάλι ή βερίκοκο
Εκτέλεση
    Για τα μανταρίνια
  1. Βάζω τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνω να βράσουν για 4 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Πλένω τα μανταρίνια, τα κόβω σε λεπτές στρογγυλές φέτες (χωρίς να αφαιρέσω τη φλούδα τους), και τα ρίχνω στο σιρόπι. Βράζω για 2-3 λεπτά. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.

  2. Για τις σφολιάτες
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα.
    Ανοίγω τη σφολιάτα βουτύρου και με ένα μαχαίρι κόβω πρώτα από τη μακριά πλευρά στη μέση. Κατόπιν, κόβω κάθετα σε 4 σημεία, δημιουργώντας 8 παραλληλόγραμμα κομμάτια σφολιάτας. Μεταφέρω τα παραλληλόγραμμα φύλλα σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Ανοίγω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και κόβω λεπτές λωρίδες 1 εκ.,  τις οποίες κολλάω στην περιφέρεια κάθε κομματιού, έτσι ώστε να δημιουργήσω ένα υπερηψωμένο στεφάνι.

  4. Βάζω το μούλτι τα μπισκότα, το μαλακωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό και το αλεύρι και πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα. Απλώνω μια γενναία ποσότητα κρέμας σε κάθε σφολιάτα και «τακτοποιώ» φέτες από τις κλημεντίνες.

  5. Ψήνω στο φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα. Βγάζω τις σφολιάτες από το φούρνο και τις μεταφέρω σε σχάρα να κρυώσουν. Αλείφω την επιφάνεια με μαρμελάδα πορτοκάλι ή βερίκοκο και σερβίρω αμέσως.

Keywords: σφολιάτες με μανταρίνια,μπισκότο

Σας ευχαριστώ!