Σε ένα μπολ ανακατεύω με το πιρούνι το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, το μέλι, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να ενωθούν όσο καλύτερα γίνεται. Προσθέτω τα πολύ ψιλοκομμένα φυλλαράκια δυόσμου και ανακατεύω. Αφήνω τη βινεγκρέτ κατά μέρος.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω καλά το ελαιόλαδο και, όταν κάψει, τηγανίζω τις φέτες από χαλούμι, για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Τις αφήνω να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Μοιράζω τα ανάμεικτα σαλατικά σε 4 πιάτα, σκορπίζω τις λιαστές τομάτες και βάζω από 1 φέτα τηγανισμένο χαλούμι σε κάθε πιάτο. Πασπαλίζω με το μαύρο σουσάμι (ή με τους παπαρουνόσπορους), περιχύνω με τη βινεγκρέτ και σερβίρω αμέσως.
Σας ευχαριστώ!