Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σαλάτα με σπανάκι και πασχαλινά κόκκινα αυγά

Σαλάτα με σπανάκι και πασχαλινά κόκκινα αυγά
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Total Time: 30 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 500 – 700 γρ. σπανάκι (τα τρυφερά φύλλα), πλυμένα, στραγγισμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 16 ντοματίνια, κομμένα στη μέση (αφήνουμε ολόκληρα τα πολύ μικρά)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες σε λάδι, καλά στραγγισμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
  • 3 σφικτοβρασμένα αυγά (ή τα βαμμένα πασχαλινά αυγά), ξεφλουδισμένα
  • Για τη σάλτσα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια)
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Σαλάτα
  1. Σε ένα φαρδύ μπολ βάζω το σπανάκι, τα ντοματίνια, τις λιαστές ντομάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αγγουράκια τουρσί. Ανακατεύω καλά με τα χέρια.

  2. Ξεφλουδίζω τα αυγά και ξεχωρίζω προσεκτικά τα ασπράδια από τους κρόκους. Αφήνω τους κρόκους κατά μέρος για τη σάλτσα και κόβω τα ασπράδια σε λεπτές φέτες. Τις ρίχνω στη σαλάτα και ανακατεύω με προσοχή. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζω τη σαλάτα στο ψυγείο, μέχρι να τη σερβίρω.

  3. Σάλτσα
  4. Χτυπάω στο μπλέντερ τους κρόκους των αυγών και όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να φτιάξω μια σάλτσα λεία και πυκνή. Τη σκεπάζω και τη φυλάω στο ψυγείο.

  5. Λίγο πριν σερβίρω περιχύνω τη σαλάτα με τη σάλτσα και ανακατεύω με προσοχή.

Keywords: σαλάτα με σπανάκι,πασχαλινά κόκκινα αυγά

Σας ευχαριστώ!