Σε ένα μπολάκι χτυπάω με το πιρούνι τη μουστάρδα με το χυμό πορτοκαλιού, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτω σταδιακά το ελαιόλαδο, χτυπώντας ασταμάτητα, μέχρι να φτιάξω μια βινεγκρέτ λεία και απαλή.
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύω τα μαρούλια, τις φέτες πορτοκαλιού, το αβοκάντο, την κάππαρη, τα ραπανάκια και τις πιπεριές Φλωρίνης. Περιχύνω με το ντρέσινγκ την ώρα που θα σερβίρω και ανακατεύω.
Σας ευχαριστώ!