Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σαλάτα με καρπούζι, πεπόνι και μοτσαρέλα

Σαλάτα με καρπούζι, πεπόνι και μοτσαρέλα
<!-- [lt_recipe name=|ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ, ΠΕΠΟΝΙ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ| servings=|4| prep_time=|20M| summary=|Απολαυστική και δροσερή σαλάτα που θα σας χορτάσει χωρίς να σας βαρύνει. Το τέλειο μεσημεριανό για να το απολαύσουμε στην παραλία, αλλά και μετά την ηλιοθεραπεία που χρειαζόμαστε ενυδάτωση.| print=|yes| ingredients=|300 γρ. καρπούζι, κομμένο με παριζιέν σε μπαλίτσες;300 γρ. πεπόνι, κομμένο με παριζιέν σε μπαλίτσες;200 γρ. μοτσαρελάκια baby;200 γρ. ντοματίνια χρωματιστά, κομμένα στη μέση;1 χωριάτικο φύλλο ή 2 φύλλα κρούστας;30 ml ελαιόλαδο;Φύλλα φρέσκου βασιλικού;Αλάτι;Για τη βινεγκρέτ;100 ml ελαιόλαδο;2 κουτ. σούπας πάστα λιαστής ντομάτας;1 κουτ. γλυκού μέλι;Χυμό από 1 λεμόνι;1 κουτ. γλυκού πάπρικα;Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι| ]Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Λαδώνω με ένα πινέλο το χωριάτικο φύλλο ή τα φύλλα κρούστας και πασπαλίζω με θαλασσινό αλάτι. Τα βάζω σε μια λαμαρίνα (δεν χρειάζεται να είναι ίσια) και τα ψήνω για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.;Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το καρπούζι, το πεπόνι, τα μοτσαρελάκια και τα ντοματίνια. Ραντίζω με τη μισή βινεγκρέτ και ανακατεύω. Σπάω το ψημένο φύλλο σε κομμάτια και τα σκορπίζω στη σαλάτα. Προσθέτω φρέσκα φύλλα βασιλικού και ραντίζω με την υπόλοιπη βινεγκρέτ.;Για την βινεγκρέτ: Βάζω σε ένα μπολ την πάστα λιαστής ντομάτας, το μέλι, την πάπρικα, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω με ένα πηρούνι και προσθέτω σταδιακά το ελαιόλαδο.[/lt_recipe] -->
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Total Time: 20 λεπτά.
Servings 4
Best Season Καλοκαίρι
Υλικά
  • 300 γρ. καρπούζι, κομμένο με παριζιέν σε μπαλίτσες
  • 300 γρ. πεπόνι, κομμένο με παριζιέν σε μπαλίτσες
  • 200 γρ. μοτσαρελάκια baby
  • 1 χωριάτικο φύλλο ή 2 φύλλα κρούστας
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • Φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • Αλάτι
  • Για τη βινεγκρέτ
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας πάστα λιαστής ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Λαδώνω με ένα πινέλο το χωριάτικο φύλλο ή τα φύλλα κρούστας και πασπαλίζω με θαλασσινό αλάτι. Τα βάζω σε μια λαμαρίνα (δεν χρειάζεται να είναι ίσια) και τα ψήνω για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το καρπούζι, το πεπόνι, τα μοτσαρελάκια και τα ντοματίνια. Ραντίζω με τη μισή βινεγκρέτ και ανακατεύω. Σπάω το ψημένο φύλλο σε κομμάτια και τα σκορπίζω στη σαλάτα. Προσθέτω φρέσκα φύλλα βασιλικού και ραντίζω με την υπόλοιπη βινεγκρέτ.

  3. Για την βινεγκρέτ
  4. Βάζω σε ένα μπολ την πάστα λιαστής ντομάτας, το μέλι, την πάπρικα, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω με ένα πηρούνι και προσθέτω σταδιακά το ελαιόλαδο.

Keywords: σαλάτα καρπούζι

Σας ευχαριστώ!