Print Options:

Σαλάτα με φασόλια και σικορέ

σαλάτα με φασόλια
\n

<!-- [lt_recipe name=| ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ & ΣΙΚΟΡΕ | servings=|4| prep_time=|1H| cook_time=|15M| total_time=|| summary=| Απαραίτητα τα φασόλια στη διατροφή μας αφού είναι πολύ πλούσια σε υδατάνθρακες. Εκτός από την κλασσική φασολάδα, σας έχω μια πρόταση για μια σαλάτα με φασόλια που θα αγαπήσετε πολύ. | print=|yes| ingredients=| 250 γρ. φασόλια μέτρια, Ωμέγα, μουλιασμένα για 12 ώρες ;250 γρ. καρότα baby ή μεγαλύτερα κομμένα σε μικρά κομμάτια ;30 γρ. βούτυρο Lurpak ; 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ;60 ml πετιμέζι Dina Nikolaou ;3 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα ;150 γρ. βρασμένο καλαμπόκι ;2 σικορέ, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτά φετάκια ;100 γρ. παντζαρόφυλλα baby ;1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά ;½ κουτ. γλυκού κίμινο, σκόνη ;1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορους ;φύλλα από ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα ;Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ;Για το ντρέσινγκ ;100 ml ελαιόλαδο ;40 ml χυμό λεμονιού ;1 κουτ. σούπας μουστάρδα ;1 κουτ. γλυκού μέλι ;Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι | ] Βάζω τα φασόλια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό και βράζω για 50-60 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Αποσύρω από τη φωτιά και τα σουρώνω. Τα αφήνω στην άκρη. ;Βάζω ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί. Ρίχνω το βούτυρο και το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθούν πασπαλίζω τα μπαχαρικά (πάπρικα, κίμινο, μαραθόσπορους). Καβουρδίζω για 1-2 λεπτά και προσθέτω τα καρότα και το σέλερι. Αλατοπιπερώνω και σοτάρω τα καρότα για 12-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μείνουν τραγανά. Σβήνω με το πετιμέζι, ανακινώ το τηγάνι για να καραμελώσουν και αποσύρω από τη φωτιά. ;Βάζω σε ένα μπολ τα φασόλια, τα καραμελωμένα καρότα, το καλαμπόκι, τον μαϊντανό και το μισό ντρέσινγκ. Ανακατεύω πολύ καλά. ;Ανακατεύω τα σικορέ με τα παντζαρόφυλλα και τα απλώνω σε μια πιατέλα. Προσθέτω την σαλάτα με φασόλια, ραντίζω με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και σερβίρω αμέσως. ;Για το ντρέσινγκ: Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύω καλά με ένα πηρούνι.[/lt_recipe] -->

\n

Απαραίτητα τα φασόλια στη διατροφή μας αφού είναι πολύ πλούσια σε υδατάνθρακες. Εκτός από την κλασσική φασολάδα, σας έχω μια πρόταση που θα αγαπήσετε πολύ.

Ratings 4 from 1 votes
Cooking Method ,
Δυσκολία Intermediate
Time
Prep Time: 1 1 hr Cook Time: 15 15 mins Rest Time: 1 1 min Total Time: 1 hr 16 mins
Servings 4
Best Season Suitable throughout the year
Description
Απαραίτητα τα φασόλια στη διατροφή μας αφού είναι πολύ πλούσια σε υδατάνθρακες. Εκτός από την κλασσική φασολάδα, σας έχω μια πρόταση για μια σαλάτα με φασόλια που θα αγαπήσετε πολύ.
Υλικά
    Για το ντρέσινγκ
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 250 γρ. φασόλια μέτρια, Ωμέγα, μουλιασμένα για 12 ώρες
  • 250 γρ. καρότα baby ή μεγαλύτερα κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 30 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 60 ml πετιμέζι Dina Nikolaou
  • 3 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. βρασμένο καλαμπόκι
  • 2 σικορέ, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτά φετάκια
  • 100 γρ. παντζαρόφυλλα baby
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • ½ κουτ. γλυκού κίμινο, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορους
  • φύλλα από ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 40 ml χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
    Για το ντρέσινγκ:
  1. blank Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύω καλά με ένα πηρούνι.
Keywords: στα φασολια σικορε

Σας ευχαριστώ!