Βάζω το φαγόπυρο και το ζωμό σε μια κατσαρόλα και βράζω για 15 λεπτά. Σβήνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω το φαγόπυρο και «πιεί» όλα τα υγρά και να φουσκώσει.
Βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Βάζω τα κοκκάρια με το κομμένο μέρος προς τα κάτω και τα σοτάρω για 2-3 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα γυρίζω και συνεχίζω το σοτάρισμα ανακινώντας τακτικά το τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα και να μισομαλακώσουν. Πασπαλίζω με τη ζάχαρη και τα αφήνω να καραμελώσουν.
Σε μια σαλατιέρα βάζω το βρασμένο φαγόπυρο, τα κρεμμύδια μαζί με τα ζουμάκια που έχει το τηγάνι και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ραντίζω με την βινεγκρέτ και ανακατεύω καλά.
Βάζω σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύω με ένα πηρούνι.
Σας ευχαριστώ!