Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σαλάτα με φαγόπυρο, μύρτιλα και καραμελωμένο κρεμμύδι

Σαλάτα με φαγόπυρο, μύρτιλα και καραμελωμένο κρεμμύδι
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 1 λεπ Total Time: 16 λεπτά.
Servings 4
Best Season Άνοιξη
Υλικά
  • 200 γρ. φαγόπυρο
  • 500 ml ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 6-7 κοκκάρια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 100 γρ. μύρτιλα
  • 1 πιπερίτσα τσίλι
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
  • 1 κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 3-4 κλαδάκια άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Για τη βινεγκρέτ
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Για τη σαλάτα
  1. Βάζω το φαγόπυρο και το ζωμό σε μια κατσαρόλα και βράζω για 15 λεπτά. Σβήνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω το φαγόπυρο και «πιεί» όλα τα υγρά και να φουσκώσει.

  2. Βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Βάζω τα κοκκάρια με το κομμένο μέρος προς τα κάτω και τα σοτάρω για 2-3 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα γυρίζω και συνεχίζω το σοτάρισμα ανακινώντας τακτικά το τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα και να μισομαλακώσουν. Πασπαλίζω με τη ζάχαρη και τα αφήνω να καραμελώσουν.

  3. Σε μια σαλατιέρα βάζω το βρασμένο φαγόπυρο, τα κρεμμύδια μαζί με τα ζουμάκια που έχει το τηγάνι και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ραντίζω με την βινεγκρέτ και ανακατεύω καλά.

  4. Για την βινεγκρέτ
  5. Βάζω σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύω με ένα πηρούνι.

Keywords: σαλάτα, φαγόπυρο, μύρτιλο, καραμελωμένα, κρεμμύδια,σαλάτα με φαγόπυρο

Σας ευχαριστώ!