Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

ρυζομπούρεκα με τυριά και λιαστές ντομάτες

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 15 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 36 λεπτά.
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 10 φύλλα κρούστας
  • 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο
  • 400 γρ. βρασμένο ελληνικό ρύζι, μεσόσπερμο γλασέ (το μετράτε αφού βράσει)
  • 200 γρ. φέτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 150 γρ. γραβιέρα πικάντικη, τριμμένη
  • 150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 150 γρ. λιαστές ντομάτες, πολύ ψιλοκομμένες
  • 1 αυγό
  • 10-12 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • Λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Άφθονο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Οδηγίες
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blankΣε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το βρασμένο ρύζι, τα τυριά, την κρέμα γάλακτος, τις λιαστές ντομάτες, το αυγό, το δυόσμο, λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  2. blankΑνοίγω τα φύλλα κρούστας στον πάγκο της κουζίνας και με ένα μαχαίρι τα κόβω από την μακριά πλευρά στη μέση, δημιουργώντας 2 μακριές λωρίδες από το κάθε ένα φύλλο (σύνολο 20 λωρίδες).
  3. blankΣε ένα βαθύ τηγάνι βάζω αρκετό ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Αλείφω την πρώτη λωρίδα φύλλου με λιωμένο βούτυρο και βάζω στην άκρη του φύλλου 2 γεμάτες κουταλιές γέμιση. Κλείνω πρώτα δεξιά κι αριστερά το φύλλο και κατόπιν το ρολάρω μέχρι το τέλος, δημιουργώντας ένα μακρύ ρολάκι. Συνεχίζω με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να τελειώσουν.
  4. blankΤηγανίζω τα μπουρέκια λίγα λίγα (για να μην πέσει η θερμοκρασία του ελαιολάδου) μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα. Τα βγάζω με τσιμπίδα και τα αφήνω σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
  5. blankΤα σερβίρω ζεστά.
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες
Θερμίδες απο λίπη
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη g
Κορεσμένα λίπη g
Τρανς λιπαρά g
Χοληστερόλη mg
Νάτριο mg
Ποτάσσιο mg
Ολικοί Υδατάνθρακες g
Φυτικές Ίνες g
Σάκχαρα g
Πρωτεϊνη g

Βιταμίνη Α %
Βιταμίνη C %
Ασβέστιο %
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ %
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο %
Χρώμιο %
Μολυβδαίνιο %
Χλωρίδιο %

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: ρυζομπούρεκα τυριά λιαστές ντομάτες

Σας ευχαριστώ!