Print Options:

Ρολό αρνί με πιπεριές Φλωρίνης και φέτα

Ρολό αρνί με πιπεριές Φλωρίνης και φέτα
Ratings 4 from 1 votes
Cooking Method
Time
Prep Time: 20 mins Cook Time: 105 mins Total Time: 2 hrs 5 mins
Servings 6
Υλικά
  • 1½ κιλό αρνίσια σπάλα (την παραγγέλνουμε στον κρεοπώλη μας και ζητάμε να την ετοιμάσει σε ρολό, δηλ. να την ανοίξει και να την χτυπήσει για να λεπτύνει ελαφρώς και να πλατύνει)
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 1 φλιτζ. ΧΩΡΙΟ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη γέμιση
  • ½ φλιτζ. μουστάρδα, απαλή
  • 1 φλιτζ. ΤΟΠ λευκό βαλσάμικο
  • ½ ματσ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. τριμμένη φρυγανιά
  • 7 ψητές πιπεριές Φλωρίνης (στα γυάλινα βάζα, καλά στραγγισμένες και ανοιγμένες)
  • 300 γρ. Χωριό Φέτα
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ βάζω τη μουστάρδα, τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη φρυγανιά το δυόσμο, τη θρυμματισμένη φέτα και το αλατοπίπερο. Ανακατεύω καλά.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

  2. Πλένω και σκουπίζω πολύ καλά την ξεκοκαλισμένη σπάλα και την απλώνω σε ένα μεγάλο ξύλο κοπής. Την αλατοπιπερώνω και την πασπαλίζω με το μπούκοβο. Απλώνω στην επιφάνεια της το μείγμα της μουστάρδας. Πάνω στο μείγμα της μουστάρδας στρώνω τις πιπεριές Φλωρίνης. Τυλίγω προσεχτικά το κρέας σε ρολό και το δένω με σπάγκο σφιχτά, σε αρκετά σημεία.

  3. Βάζω το ρολό σε ένα μέτριο ταψί, αλατοπιπερώνω και το περιχύνω με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

  4. Το ψήνω για 1 ώρα και 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά και να ροδίσει όμορφα και να μελώσει. Στη διάρκεια του ψησίματος το γυρίζω μερικές φορές για να ψηθεί ομοιόμορφα.
    Το βγάζω από το φούρνο, σκεπάζω το ταψί με αλουμινόχαρτο και αφήνω το ρολό να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Το κόβω σε φέτες και το σερβίρω.

Keywords: ρολό αρνί με πιπεριές φλωρίνης,φέτα
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/rolo-arni-me-piperies-florinis/

Σας ευχαριστώ!