Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Rob Roy

Rob Roy

Ο καιρός άνοιξε και οι βόλτες στην παραλία αλλά και σε κοντινές εξοχές είναι απαραίτητες μέχρι να φτάσει η ώρα των διακοπών. Ένα ζεστό σούρουπο, οργανώνουμε ένα πικ νικ με αγαπημένους φίλους, για να απολαύσουμε όλοι μαζί το ηλιοβασίλεμα. Και φυσικά, φροντίζουμε να προμηθευτούμε τα απαραίτητα για να γίνει το πικ νικ ακόμη πιο πετυχημένο.
Για το κοκτέιλ σας, έχει φροντίσει ο Παναγιώτης Φράγκος, executive bartender, με πολλές περγαμηνές και σας προτείνει το ξεχωριστό ROB ROY.
Το Rob Roy είναι μία παραλλαγή ενός Σκωτσέζικου Manhattan, που δημιουργήθηκε στο ξενοδοχείο Waldorf Astoria, στη Νέα Υόρκη, το 1894. Στη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιήθηκε το Bruichladdich Classic Laddie, αποστακτήριο-έμβλημα του Islay. Dry sweet cocktail με κυρίαρχη την πολυπλοκότητα των βοτάνων του κόκκινου vermouth!
Με γνώμονα το Rob Roy, η executive cheffe Ντίνα Νικολάου σας προτείνει να φτιάξετε μικρά ταρτάκια με κρέμα καπνιστού σολομού αλλά και για να γλυκαθείτε πανέμορφα ταρτάκια μπακλαβά.

 

ROB ROY
1 person
50ml bruichladdich Classic Laddie
25ml Veroni Sweet Rosso
3 dashes Aromatic bitter
1 bar spoon Amarena Syrup
Γαρνιτούρα Amarena cherry
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Stir όλα τα συστατικά, και σερβίρουμε σε ποτήρι nick n nora.

Bruichladdich Classic Laddie: Εξαιρετικά αρώματα μικρών μαύρων φρούτων , όπως βατόμουρα και μύρτιλα, καθώς επίσης μέντας και βουτύρου. Στον ουρανίσκο, πράσινα μήλα, μαύρη ζάχαρη και γλυκιά βύνη, συμπληρώνουν την εμπειρία.

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ ΣΟΛΟΜΟΥ

Προετοιμασία: 15´   -   Αναμονή: 2½ ώρες   -   Μερίδες: 8-10

ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις150 γρ. βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε μικρούς κύβους40 ml νερό παγωμένο1 κουτ. γλυκού αλάτι
Για την γέμιση
400 γρ. καπνιστό σολομό50 γρ. αυγά σολομού200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 100 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε κρέμα Χυμό από 1 λεμόνι Λίγο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένοΦύλλα άνηθο για το σερβίρισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για τη ζύμη:
Βάζω το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτω το βούτυρο και το αλάτι. Δουλεύω με τα χέρια μου μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Ξεκινάω να προσθέτω σταδιακά το νερό δουλεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί μια ενιαία ζύμη. Τυλίγω σε μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο, την κόβω σε 10-12 ίσες δόσεις και στρώνω τα ζυμαράκια σε μαφινιέρα, καλύπτοντας τη βάση και τα τοιχώματα. Ψήνω τα ταρτάκια για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν.
Για την γέμιση:
Σε ένα μπολ ανακατεύω την χτυπημένη κρέμα και το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζω στο μούλτι τα 300 γρ. καπνιστό σολομό, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πολτοποιώ καλά. Αναμειγνύω τον πολτοποιημένο σολομό με το μίγμα του γιαουρτιού. Προσθέτω τον υπόλοιπο σολομό ψιλοκομμένο, το σχοινόπρασο και αλατοπίπερο. Μεταφέρω το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες.Γεμίζω τις κρύες τάρτες και σκορπίζω τα αυγά του σολομού και λίγα φύλλα άνηθο.

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΠΑΚΛΑΒΑ

Προετοιμασία: 20´   -   Ψήσιμο: 12´-14´   -   Μερίδες: 12

ΥΛΙΚΑ
Για τα φύλλα
5 φύλλα Βηρυτού¼ φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
Για τη γέμιση
½ φλιτζ. τσαγιού καρύδια, χοντροσπασμένα½ φλιτζ. τσαγιού φυστίκια Αιγίνης, χοντροσπασμένα2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή3 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη¼ κουτ. γλυκού κάρδαμο, τριμμένο1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι
¼ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη¼ φλιτζ. τσαγιού μέλι2 κουτ. σούπας νερό2 κουτ. γλυκού χυμό λεμόνι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά 12 θήκες για μάφινς. Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά της γέμισης.Απλώνω στον πάγκο της κουζίνας το πρώτο φύλλο Βηρυτού και το βουτυρώνω καλά. Επαναλαμβάνω την ίδια κίνηση στρώνοντας όλα τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο βουτυρώνοντάς τα μεταξύ τους. Με ένα κουπάτ κόβω 12 δίσκους διαμέτρου 8 εκ. και τους τοποθετώ μέσα στις θήκες μάφιν. Μοιράζω την γέμιση και ψήνω στο φούρνο για 12-14 λεπτά.Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τα υλικά για το σιρόπι και βράζω για 3 λεπτά.Βγάζω τα ταρτάκια από το φούρνο και τα αφήνω να σταθούν για 5 λεπτά. Με ένα κουτάλι, ραντίζω με το σιρόπι και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς.

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Best Season Καλοκαίρι
Keywords: Rob,Roy

Σας ευχαριστώ!