Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ρεβιθάδα φούρνου με κριθαράκι

Ρεβιθάδα φούρνου με κριθαράκι
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 1 ώρα Cook Time: 30 λεπ Total Time: 1 ώρα 30 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
    Για τα ρεβίθια
  • 600 γρ. ρεβίθια Μπάρμπα Στάθης
  • 2 λίτρα ζωμό κότας ή λαχανικών
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 αστεροειδής γλυκάνισους
  • Για την ρεβιθάδα
  • 200 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 3 πιπεριές κόκκινες, ψημένες
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 6-7 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σαλάτα
  • 1 συσκευασία Τρυφερή σαλάτα Μπάρμπα Στάθης
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 40 ml μηλόξιδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνω τα ρεβίθια και προσθέτω τον ζωμό, το κρεμμύδι κομμένο στη μέση και τους γλυκάνισους και βάζω στη φωτιά. Βράζω για 1 ώρα. Αποσύρω από τη φωτιά, σουρώνω τα ρεβύθια και κρατάω το ζουμί που τα έβρασα.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

  3. Βάζω σε μια γάστρα τα βρασμένα ρεβίθια, το κριθαράκι, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες. Πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι και το φρέσκο θυμάρι. Προσθέτω το ζωμό από το βράσιμο των ρεβιθιών (πρέπει να είναι περίπου 500-600 ml) και το ελαιόλαδο και ανακατεύω.

  4. Βάζω το φαγητό στο φούρνο και ψήνω για 30 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το κριθαράκι το ζωμό και να μελώσει.

  5. Για τη σαλάτα
  6. Βάζω σε μια μεγάλη σαλατιέρα τα υλικά του ντρέσινγκ και ανακατεύω καλά. Προσθέτω την σαλάτα και ανακατεύω καλά. Σερβίρω αμέσως με την ρεβιθάδα.

Keywords: ρεβιθάδα φούρνου με κριθαράκι

Σας ευχαριστώ!