Print Options:

Quiche με μοσχαρίσιο μπέικον και μοτσαρέλα

Quiche με μοσχαρίσιο μπέικον και μοτσαρέλα
Cooking Method
Cuisine
Time
Prep Time: 30 mins Cook Time: 50 mins Total Time: 1 hr 20 mins
Cooking Temp 180  °C
Servings 6
Υλικά
    Για τη ζύμη
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο & λίγο επιπλέον για το άλειμμα της ταρτιέρας
  • 1 αυγό
  • 1 κοφτό κ.γλ. αλάτι
  • 4-5 κ.σ. παγωμένο νερό
  • Για τη γέμιση
  • 500 γρ. κολοκύθα (καθαρό βάρος), κομμένη σε μικρούς κύβους
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 100 γρ. μοσχαρίσιο μπέικον κομμένο σε κύβους, ΜΠΟΥΜΠΑΣ
  • 6 αυγά
  • 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 150 ml γάλα
  • 400 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • φύλλα από 3-4 κλαδάκια θυμάρι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Για τη βάση
  1. Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους. Φορώντας γάντια, τρίβω τα υλικά ώστε να γίνουν ψιχουλιαστά. Προσθέτω το αυγό και ξεκινάω να ζυμώνω ρίχνοντας σταδιακά το παγωμένο νερό μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε ενιαία ζύμη. Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω τη γέμιση.

  2. Για τη γέμιση
  3. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C, αερόθερμο. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι και ρίχνω εκεί τους κύβους κολοκύθας. Αλατοπιπερώνω, πασπαλίζω με το θυμάρι και ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνω στο φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Βγάζω από το φούρνο και τους αφήνω να κρυώσουν.

  4. Ζεσταίνω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και, χωρίς να προσθέσω λιπαρή ουσία, σοτάρω τα κυβάκια του μπέικον για 3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το λίπος τους. Στρώνω ένα κομμάτι απορροφητικό χαρτί σε ένα ρηχό πιάτο και με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρω εκεί τα κυβάκια πανσέτας ή μπέικον. Τα αφήνω για 5 λεπτά για να στραγγίξουν το περιττό λίπος και να κρυώσουν.

  5. Για την τάρτα
  6. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C, αερόθερμο. Επάνω σε μια επίπεδη και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγω με τον πλάστη σε φύλλο μεγαλύτερο από τη διάμετρο της ταρτιέρας. Βουτυρώνω μια ταρτιέρα διαμέτρου 22-24 εκ. και στρώνω το φύλλο στο σκεύος, καλύπτοντας τα τοιχώματα και με ένα πιρούνι τρυπάω τη ζύμη σε διάφορα σημεία.

  7. Quiche με μοσχαρίσιο μπέικον και μοτσαρέλα

    Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το γάλα για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτω το μπέικον και την ψημένη κολοκύθα (κρατάω λίγα κυβάκια για το τέλος), τη μοτσαρέλα, λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά. Μεταφέρω το μείγμα στην ταρτιέρα και ψήνω στο φούρνο για 50 λεπτά.

Σας ευχαριστώ!