Βάζω στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι και δουλεύω με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα. Σταματάω το μίξερ και βάζω το εξάρτημα γάτζος. Προσθέτω το γιαούρτι και δουλεύω σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία, απαλή ζύμη. Τυλίγω με μεμβράνη και την αφήνω να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγω με τον πλάστη μέχρι να φτάσει σε πάχος ½ εκ. περίπου. Βουτυρώνω μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22-24 εκ. με αρκετό ύψος και στρώνω εκεί τη ζύμη, φροντίζοντας να καλύπτει και τα τοιχώματα της ταρτιέρας. Στρώνω επάνω ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος και γεμίζω με φασόλια. Ψήνω την τάρτα για 10 λεπτά. Αφαιρώ το χαρτί με τα φασόλια και ψήνω για άλλα 5 λεπτά.
Καθαρίζω τα παντζάρια και τα πολτοποιώ στο μούλτι μέχρι να γίνουν πουρές. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάω τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχιά κρέμα. Προσθέτω τον πουρέ παντζαριών, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, το καρότο, τα καρύδια, την μοτσαρέλα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά και αδειάζω το μείγμα στην φόρμα.
Ψήνω στους 180°C για 40 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα και να ροδίσει.
Σας ευχαριστώ!