Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Quiche με κρέμα παντζάρι και μοτσαρέλα

Quiche με κρέμα παντζάρι και μοτσαρέλα
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 55 λεπ Rest Time: 1 ώρα Total Time: 2 ώρες 25 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
    Για τη ζύμη
  • 160 γρ. βούτυρο Lurpak, σε μικρά κομματάκια
  • 360 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 200 γρ. τυρί κρέμα, Arla
  • 200 γρ. μοτσαρέλα Arla
  • 4 μεγάλα παντζάρια, ψημένα ολόκληρα
  • 80 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό καρότο, τριμμένο στον τρίφτη
  • 5 αυγά
  • Φύλλα από 3-4 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
  • ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Για τη ζύμη
  1. Βάζω στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι και δουλεύω με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα. Σταματάω το μίξερ και βάζω το εξάρτημα γάτζος. Προσθέτω το γιαούρτι και δουλεύω σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία, απαλή ζύμη. Τυλίγω με μεμβράνη και την αφήνω να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.

  2. Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγω με τον πλάστη μέχρι να φτάσει σε πάχος ½ εκ. περίπου. Βουτυρώνω μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22-24 εκ. με αρκετό ύψος και στρώνω εκεί τη ζύμη, φροντίζοντας να καλύπτει και τα τοιχώματα της ταρτιέρας. Στρώνω επάνω ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος και γεμίζω με φασόλια. Ψήνω την τάρτα για 10 λεπτά. Αφαιρώ το χαρτί με τα φασόλια και ψήνω για άλλα 5 λεπτά.

  3. Για τη γέμιση
  4. Καθαρίζω τα παντζάρια και τα πολτοποιώ στο μούλτι μέχρι να γίνουν πουρές. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάω τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχιά κρέμα. Προσθέτω τον πουρέ παντζαριών, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, το καρότο, τα καρύδια, την μοτσαρέλα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά και αδειάζω το μείγμα στην φόρμα.

  5. Ψήνω στους 180°C για 40 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα και να ροδίσει.

Keywords: Quiche,με,κρέμα,παντζάρι,και,μοτσαρέλα

Σας ευχαριστώ!