Για τη βάση: Λαδώνω ελαφρά μια ταρτιέρα με διάμετρο 26 – 28 εκ
με τη 1 κουτ
σούπας ελαιόλαδο
Στρώνω με προσοχή το φύλλο της ζύμης στην ταρτιέρα, καλύπτοντας και τα τοιχώματα
Με ένα πιρούνι τρυπάω τη ζύμη σε διάφορα σημεία, τη σκεπάζω και τη βάζω στο ψυγείο για 45 λεπτά
Για τη γέμιση: Ζεσταίνω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και, χωρίς να προσθέσω λιπαρή ουσία, σοτάρω τα κυβάκια της πανσέτας (ή του μπέικον) για 3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το λίπος τους
Στρώνω ένα κομμάτι απορροφητικό χαρτί σε ένα ρηχό πιάτο και με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρω εκεί τα κυβάκια πανσέτας ή μπέικον
Τα αφήνω για 5 λεπτά για να στραγγίξουν το περιττό λίπος και να κρυώσουν
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά με το γάλα για περίπου 2 λεπτά
Σε άλλο μπολ ανακατεύω την κρέμα γάλακτος με το τυρί κρέμα και αδειάζω το μείγμα στο μπολ με τα αυγά
Προσθέτω την πανσέτα (ή το μπέικον), το ζαμπόν, τη μισή γραβιέρα, το μπούκοβο, λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά
Για την τάρτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC
Βγάζω από το ψυγείο την ταρτιέρα με τη ζύμη, αφαιρώ τη μεμβράνη και αδειάζω το μείγμα της γέμισης στο εσωτερικό της ταρτιέρας
Πασπαλίζω με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνω την Κις Λορέν στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 45 λεπτά
Τη σερβίρω ζεστή ή χλιαρή και τη συνοδεύω με πράσινη σαλάτα
Σας ευχαριστώ!