Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πράσινη σαλάτα με ντρέσινγκ τυριών

Πράσινη σαλάτα με ντρέσινγκ τυριών
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Courses
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Total Time: 20 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
    Για τη σαλάτα
  • 1 μεγάλο μαρούλι, χωρισμένο στα φύλλα του, πλυμένο, καλά στεγνωμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι ρόκα (τα φύλλα), χονδροκομμένα
  • 2 χούφτες κορυφές από φρέσκο σπανάκι, χονδροκομμένες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος άνηθος
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος μαϊντανός (τα φύλλα)
  • 1 μικρή μαραθόριζα, καθαρισμένη από τις ίνες και ψιλοκομμένη
  • 1 πράσο (μόνο το λευκό μέρος), ψιλοκομμένο
  • Για το ντρέσινγκ τυριών
  • 150 γρ. φέτα, κατά προτίμηση μαλακή, κομματιασμένη
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βάζω όλα τα κομμένα σαλατικά σε μια μεγάλη και βαθιά πιατέλα και ανακατεύω με τα χέρια.

  2. Για το ντρέσινγκ
  3. Ρίχνω στο μπλέντερ (ή στο μούλτι) τη φέτα, το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη και τα χτυπάω μέχρι να πολτοποιηθούν. Σταδιακά ρίχνω το ελαιόλαδο και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι να γίνει ένα λείο και παχύρρευστο μείγμα. Ρίχνω άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι και ανακατεύω.

    Περιχύνω τη σαλάτα με το ντρέσινγκ, ανακατεύω και σερβίρω.

Keywords: πρασινη σαλατα με ντρεσινγκ τυριων

Σας ευχαριστώ!