Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πραλίνα σπιτική αμύγδαλο-φουντούκι

Πραλίνα σπιτική αμύγδαλο-φουντούκι
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Total Time: 30 λεπτά.
Υλικά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα
  • 150 γρ. φουντούκια
  • 2 κουτ. σούπας νερό
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βάζω τα αμύγδαλα και τα φουντούκια σε ένα ταψάκι και τα ψήνω για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Στα μισά του χρόνου ψησίματος, ανακατεύω τους ξηρούς καρπούς για να ροδίσουν ομοιόμορφα.

  2. Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο και αδειάζω τα φουντούκια σε μια πετσέτα. Τα τρίβω δυνατά για να φύγουν τα φλούδια τους. Μεταφέρω τα φουντούκια και τα αμύγδαλα σε ένα μπολ και τα αφήνω στην άκρη.

  3. Σε μια κατσαρόλα βάζω τη ζάχαρη και το νερό σε μέτρια φωτιά και αφήνω τη ζάχαρη να λιώσει και να καραμελώσει. Προσθέτω τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύω. Αδειάζω τα υλικά σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, τα απλώνω και τα αφήνω να κρυώσουν και να σκληρύνουν.

  4. Σπάω την καραμέλα σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνω στο μπλέντερ. Προσθέτω τη βανίλια και πολτοποιώ μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα.

Keywords: πραλίνα σπιτική αμύγδαλο-φουντούκι

Σας ευχαριστώ!