Πουτίγκα «σοκοσόκ»
Υλικά
Εκτέλεση
-
Φρυγανίζω ελαφρά τις φέτες τσουρεκιού (ή βασιλόπιτας ή μπριός), στη φρυγανιέρα ή στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Τις σπάω σε μικρά κομμάτια.
-
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω καλά το γάλα με την κρέμα γάλακτος χωρίς να τα αφήσω να πάρουν βράση. Βάζω τα κομμάτια κουβερτούρας και σοκολάτας γάλακτος σε ένα μεταλλικό μπολ και αδειάζω εκεί το καυτό μείγμα γάλακτος. Ανακατεύω συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι οι σοκολάτες να λιώσουν από το καυτό υγρό και να φτιάξω μια παχύρρευστη σοκολατένια κρέμα. Προσθέτω τους κρόκους και ανακατεύω καλά για να ενωθούν με το μείγμα.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C. -
Βουτυρώνω καλά ένα μέτριο βαθύ πυρίμαχο ταψάκι και το πασλαίζω με την καστανή ζάχαρη, ακόμα και στα τοιχώματα. Στρώνω στο ταψί τα κομμάτια τσουρεκιού (ή βασιλόπιτας ή μπριός). Περιχύνω με την κρέμα σοκολάτας και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
-
Ψήνω την πουτίγκα για 30 λεπτά και τη σερβίρω ζεστή (όχι καυτή).
Note
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Τέλεια απόλαυση σε ελαφριά εκδοχή, η οποία ενισχύεται και από τις διατροφικές ιδιότητες της σοκολάτας! Γλυκιά πρόταση πλήρης σε υδατάνθρακες, και σε υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες. Επιπλέον, η παρουσία αυγών φορτίζει του μυς!
User Reviews
Tastes great!