Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πουτίγκα ρυζιού με κόκκινα φρούτα

Πουτίγκα ρυζιού με κόκκινα φρούτα
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 30 λεπτά.
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 200 γρ. γάλα φρέσκο
  • 400 γρ. γάλα καρύδας
  • 400 γρ. κρέμα καρύδας
  • 200 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • ½ κουτ. γλυκού πράσινο κάρδαμο
  • ½ κουτ. γλυκού σαφράν, στήμονες
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ. ινδοκάρυδο
  • 50 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα
  • 300 γρ. κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα
Εκτέλεση
  1. Βάζω σε μια κατσαρόλα το φρέσκο γάλα, το γάλα καρύδας, το κάρδαμο και το σαφράν. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνω τα γάλατα να πάρουν 1-2 βράσεις. Ρίχνω την ζάχαρη, ανακατεύω και προσθέτω την κρέμα καρύδας. Αφήνω να πάρει βράση το μείγμα και προσθέτω το ρύζι. Ανακατεύω καλά, χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω να βράσει για 20 λεπτά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά και να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το ινδοκάρυδο, τα κόκκινα φρούτα και τα αμύγδαλα.

    Σερβίρω αμέσως.

Keywords: πουτιγκα ρυζιου κοκκινα φρουτα

Σας ευχαριστώ!