προορισμός…γεύση!

Ένας νόστιμος τρόπος να εκμεταλλευτούμε τα περισσεύματα από μπαγιάτικο (ξερό) τσουρέκι ή μπριός, ακόμη και ψωμί του τοστ. Μάλιστα, οι ξερές φέτες είναι προτιμότερες γιατί απορροφούν περισσότερη υγρασία από τις φρέσκες κι έτσι γίνονται αφράτες χωρίς να λιώνουν.

Prep Time 20 min Cook Time 30 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 20 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Φρυγανίζω ελαφρά τις φέτες τσουρεκιού (ή βασιλόπιτας ή μπριός), στη φρυγανιέρα ή στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν απαλά

  2. Τις σπάω σε μικρά κομμάτια

  3. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω καλά το γάλα με την κρέμα γάλακτος χωρίς να τα αφήσω να πάρουν βράση

  4. Βάζω τα κομμάτια κουβερτούρας και σοκολάτας γάλακτος σε ένα μεταλλικό μπολ και αδειάζω εκεί το καυτό μείγμα γάλακτος

  5. Ανακατεύω συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι οι σοκολάτες να λιώσουν από το καυτό υγρό και να φτιάξω μια παχύρρευστη σοκολατένια κρέμα

  6. Προσθέτω τους κρόκους και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω καλά για να ενωθούν με το μείγμα

  7. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C

  8. Βουτυρώνω καλά ένα μέτριο βαθύ πυρίμαχο ταψάκι και το πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη, ακόμα και στα τοιχώματα

  9. Στρώνω στο ταψί τα κομμάτια τσουρεκιού (ή βασιλόπιτας ή μπριός)

  10. Περιχύνω με την κρέμα σοκολάτας και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα

  11. Ψήνω την πουτίγκα για 30 λεπτά και τη σερβίρω ζεστή (όχι καυτή)

dina nikolaou

Δείτε επίσης...