Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

πορτοκαλόπιτα με σανγκουίνια

πορτοκαλόπιτα με σανγκουίνια
<!-- [lt_recipe name=|ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΑΝΓΚΟΥΙΝΙΑ| servings=|8-10| prep_time=|20M| cook_time=|50M| summary=|Τα σανγκουίνια είναι πιο ζουμερά και σαφώς πιο έντονα σε χρώμα και άρωμα. Αναζητήστε βιολογικά και ακέρωτα γιατί θα τα χρησιμοποιήσετε με τη φλούδα τους.| print=|yes| ingredients=|450 γρ. φύλλο κρούστας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ;150 γρ. βούτυρο LURPAK, μαλακωμένο ;100 γρ. ζάχαρη;400 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA;4 αυγά;2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ;Ξύσμα από 2 σαγκουίνια;2 βανίλιες;3 κ.σ. μαρμελάδα σαγκουίνι;2 σαγκουίνια κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε φέτες;Για το σιρόπι:;300 ml νερό;450 γρ. ζάχαρη;Ξύσμα από 2 σαγκουίνια ;Χυμός από ½ λεμόνι ;2-3 φέτες σαγκουίνι| ]Για το σιρόπι: Βάζω όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα αφήνω να βράσουν για 6-8 λεπτά. Κατεβάζω την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.;Για την πίτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Βγάζω το φύλλο κρούστας από την συσκευασία του και χωρίς να το ξεδιπλώσω το κόβω σε λεπτές λωρίδες. Ανοίγω με τα χέρια μου τις λωρίδες και χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μαχαίρι το κόβω ξανά σε πολύ μικρά κομματάκια (σαν χαρτοπόλεμος). Τα απλώνω σε λαμαρίνες και τα ψήνω στο φούρνο για 15 λεπτά. Tα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν.;Βάζω τα αυγά και την ζάχαρη και τα χτυπάω στην κουζινομηχανή με το σύρμα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέτω το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και τις βανίλιες και χτυπάω μέχρι να ενωθούν. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το ξύσμα, το μπέικιν πάουντερ και τα κρύα φύλλα και ανακατεύω απαλά με μια κουτάλα. Kόβω τα σαγκουίνια σε ισόπαχες λεπτές ροδέλες.;Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω μια φόρμα 24 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα, και στρώνω τις φέτες από τα σαγκουίνια στο πυθμένα και στα τοιχώματα. Βάζω το ταψί στο ψυγείο να παγώσει το βούτυρο για να μην μετακινούνται οι ροδέλες πορτοκαλιού.;Αδειάζω το μίγμα του κάδου του μίξερ πάνω από τις ροδέλες πορτοκαλιών. Με ένα μικρό κουταλάκι μοιράζω τη μαρμελάδα σαγκουίνι σε διάφορα σημεία της επιφάνειας του μίγματος. Στρώνω καλά με ένα κουτάλι και ψήνω την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά περίπου, ή μέχρι να ροδίσει καλά.;Μόλις τη βγάλω από το φούρνο, τη σιροπιάζω αμέσως με το κρύο σιρόπι. Περιμένω λίγο να απορροφήσει το σιρόπι καλά και αναποδογυρίζω τη πίτα σε μια πιατέλα. Κόβω σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρω.[/lt_recipe] -->

Τα σανγκουίνια είναι πιο ζουμερά και σαφώς πιο έντονα σε χρώμα και άρωμα. Αναζητήστε βιολογικά και ακέρωτα γιατί θα τα χρησιμοποιήσετε με τη φλούδα τους.

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 50 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 1 ώρα 11 λεπτά.
Servings 8
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Τα σανγκουίνια είναι πιο ζουμερά και σαφώς πιο έντονα σε χρώμα και άρωμα. Αναζητήστε βιολογικά και ακέρωτα γιατί θα τα χρησιμοποιήσετε με τη φλούδα τους.
Υλικά
    Για το σιρόπι:
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 450 γρ. φύλλο κρούστας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 150 γρ. βούτυρο LURPAK, μαλακωμένο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 400 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • 4 αυγά
  • 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα από 2 σαγκουίνια
  • 2 βανίλιες
  • 3 κ.σ. μαρμελάδα σαγκουίνι
  • 2 σαγκουίνια κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε φέτες
  • 300 ml νερό
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • Ξύσμα από 2 σαγκουίνια
  • Χυμός από ½ λεμόνι
  • 2 φέτες σαγκουίνι
Οδηγίες
    Για το σιρόπι:
  1. blank Βάζω όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα αφήνω να βράσουν για 6-8 λεπτά. Κατεβάζω την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.
  2. Για την πίτα:
  3. blank Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Βγάζω το φύλλο κρούστας από την συσκευασία του και χωρίς να το ξεδιπλώσω το κόβω σε λεπτές λωρίδες. Ανοίγω με τα χέρια μου τις λωρίδες και χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μαχαίρι το κόβω ξανά σε πολύ μικρά κομματάκια (σαν χαρτοπόλεμος). Τα απλώνω σε λαμαρίνες και τα ψήνω στο φούρνο για 15 λεπτά. Tα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν.
  4. blankΒάζω τα αυγά και την ζάχαρη και τα χτυπάω στην κουζινομηχανή με το σύρμα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέτω το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και τις βανίλιες και χτυπάω μέχρι να ενωθούν. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το ξύσμα, το μπέικιν πάουντερ και τα κρύα φύλλα και ανακατεύω απαλά με μια κουτάλα. Kόβω τα σαγκουίνια σε ισόπαχες λεπτές ροδέλες.
  5. blankΠροθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω μια φόρμα 24 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα, και στρώνω τις φέτες από τα σαγκουίνια στο πυθμένα και στα τοιχώματα. Βάζω το ταψί στο ψυγείο να παγώσει το βούτυρο για να μην μετακινούνται οι ροδέλες πορτοκαλιού.
  6. blankΑδειάζω το μίγμα του κάδου του μίξερ πάνω από τις ροδέλες πορτοκαλιών. Με ένα μικρό κουταλάκι μοιράζω τη μαρμελάδα σαγκουίνι σε διάφορα σημεία της επιφάνειας του μίγματος. Στρώνω καλά με ένα κουτάλι και ψήνω την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά περίπου, ή μέχρι να ροδίσει καλά.
  7. blankΜόλις τη βγάλω από το φούρνο, τη σιροπιάζω αμέσως με το κρύο σιρόπι. Περιμένω λίγο να απορροφήσει το σιρόπι καλά και αναποδογυρίζω τη πίτα σε μια πιατέλα. Κόβω σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρω.
Keywords: πορτοκαλόπιτα σανγκουίνια

Σας ευχαριστώ!