Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

πίτσα καλοκαιρινή με τυριά και λαχανικά

pizza
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 10 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 21 λεπτά.
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    Για τη ζύμη
    Για την επιφάνεια
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά (9-10 γρ.), ξερή
  • 350-360 ml χλιαρό νερό
  • 60 γρ. σκληρό τυρί Δανίας, Arla, τριμμένο
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκό αλάτι
  • ½ κουτ. γλυκού σκόρδο, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού κρεμμύδι, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι
  • σιμιγδάλι ψιλό, για το ψήσιμο
  • 150 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη, Arla
  • 1 κολοκύθι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ½ μελιτζάνα, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε ροδέλες
  • 150 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φετάκια
  • 1 πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Φύλλα βασιλικού
  • Φύλλα μαϊντανού
Οδηγίες
    Για τη ζύμη:
  1. blank Βάζω όλο το αλεύρι στον κάδο της κουζινομηχανής και κάνω στο κέντρο μια λακούβα. Ρίχνω εκεί τη μαγιά και το μισό νερό και ανακατεύω με ένα πηρούνι (μόνο τη μαγιά με το νερό) για να διαλυθεί η μαγιά. Σκεπάζω τον κάδο και αφήνω την μαγιά να αφρίσει. Προσαρμόζω τον γάντζο στην κουζινομηχανή και ρίχνω στον κάδο το τριμμένο τυρί, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το πιπέρι. Ξεκινάω σε χαμηλή ένταση να αναδεύω τα υλικά και να ρίχνω σταδιακά το υπόλοιπο νερό. Λίγο πριν τελειώσει το νερό, προσθέτω το αλάτι και αφήνω την ζύμη να δουλευτεί για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική και να τυλιχτεί γύρω από τον γάντζο.
  2. blankΜεταφέρω τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω για 1 ώρα να διπλαστεί σε όγκο.
  3. Για την πίτσα:
  4. blank Ανάβω το φούρνο στους 230°C στις αντιστάσεις και τοποθετώ μέσα τη λαμαρίνα για να κάψει.
  5. blankΑδειάζω τη ζύμη επάνω στον πάγκο της κουζίνας και την χωρίζω σε 2 κομμάτια. Πασπαλίζω με μπόλικο σιμιγδάλι ένα μεγάλο ξύλο κοπής και εκεί επάνω, ανοίγω με τα χέρια μου το ζυμάρι. Θα πρέπει να ελέγχω έτσι ώστε να μην κολλήσει επάνω στο ξύλο (αν χρειαστεί σηκώνω λίγο τη ζύμη και πασπαλίζω με λίγο ακόμη σιμιγδάλι). Ανακατεύω τη σάλτσα με τη ρίγανη και απλώνω τη μισή ποσότητα και τη μισή μοτσαρέλα. Στολίζω όλα τα λαχανικά, σκορπίζω τα μυρωδικά και ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο.
  6. blankΒγάζω με προσοχή την καυτή λαμαρίνα από το φούρνο και «γλιστράω» την πίτσα (το σιμιγδάλι θα βοηθήσει έτσι ώστε το ζυμάρι να γλιστρήσει εύκολα). Μεταφέρω την λαμαρίνα με την πίτσα στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου και ψήνω για 10-12 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός της).
  7. blankΕκείνη τη στιγμή ξεκινάω την διαδικασία για την δεύτερη πίτσα. Μόλις ψηθεί η πρώτη, την βγάζω με 2 μεγάλες σπάτουλες και «γλιστράω» την δεύτερη πίτσα. Σερβίρω τις πίτσες ζεστές.
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες
Θερμίδες απο λίπη
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη g
Κορεσμένα λίπη g
Τρανς λιπαρά g
Χοληστερόλη mg
Νάτριο mg
Ποτάσσιο mg
Ολικοί Υδατάνθρακες g
Φυτικές Ίνες g
Σάκχαρα g
Πρωτεϊνη g

Βιταμίνη Α %
Βιταμίνη C %
Ασβέστιο %
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ %
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο %
Χρώμιο %
Μολυβδαίνιο %
Χλωρίδιο %

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: πίτσα καλοκαιρινή τυριά λαχανικά

Σας ευχαριστώ!