προορισμός…γεύση!

[:fr]

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία υπέροχη συνταγή της Ντίνας, η οποία προσφέρει ένα πλούσιο κοκτέιλ βιταμινών και μετάλλων που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και την υψηλή θωράκιση του ανοσοποιητικού.[:fr]DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία υπέροχη συνταγή της Ντίνας, η οποία προσφέρει ένα πλούσιο κοκτέιλ βιταμινών και μετάλλων που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και την υψηλή θωράκιση του ανοσοποιητικού.

pinit
0 Add to Favorites
4 από 1 αξιολόγηση

πιτα ρατατουιγ[:fr]πιτα ρατατουιγ

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 15 λεπ Cook Time 40 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 56 λεπτά. Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία υπέροχη συνταγή της Ντίνας, η οποία προσφέρει ένα πλούσιο κοκτέιλ βιταμινών και μετάλλων που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και την υψηλή θωράκιση του ανοσοποιητικού. Τόσο το ασβέστιο, όσο και η βιταμίνη D παρέχονται πλουσιοπάροχα μέσω της συγκεκριμένης πρότασης και συμμετέχουν σε ένα διατροφικό «πάρτι» υψηλής θρεπτικής αξίας. Και τα δύο αυτά θρεπτικά συστατικά σχετίζονται κατά πρώτο λόγο με την υψηλή προστασία των οστών και βέβαια με την εύρυθμη λειτουργία του αμυντικού συστήματος. Προέρχονται αφειδώς από πολλαπλά τρόφιμα που περιλαμβάνονται ως συστατικά στη συνταγή μας όπως είναι το αγελαδινό βούτυρο, τη μοτσαρέλα τριμμένη και το φρέσκο τυρί κρέμα. Στην διατροφική μας εξίσωση δεν μπορούμε να παραλείψουμε και την υπέροχη γεύση του πιάτου, η οποία προκύπτει από την παρουσία των παραπάνω μοναδικών τροφίμων.

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζω 50 γρ. από το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνω όλα τα λαχανικά (κολοκύθια, μελιτζάνες, πιπεριές, κρεμμύδια) και τα σοτάρω σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για 8-10 λεπτά. Προσθέτω τις ντομάτες, τον πελτέ, το σκόρδο, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω καλά και αφήνω να μαγειρευτούν για 10 λεπτά μέχρι να μειωθούν τα υγρά στο ελάχιστο. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το τυρί κρέμα. Ανακατεύω καλά.

    blank
  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Αλείφω ένα ταψάκι 35x25 εκ. με λίγο βούτυρο και στρώνω 2 φύλλα κρούστας βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα. Αδειάζω το 1/3 από το μείγμα των λαχανικών και τα απλώνω να πάνε παντού. Πασπαλίζω με λίγη μοτσαρέλα. Σκεπάζω με δύο ακόμα φύλλα κρούστας βουτυρωμένα και απλώνω ακόμη 1/3 από τη γέμιση και πασπαλίζω με τυρί. Επαναλαμβάνω ακόμα μια φορά τη διαδικασία (φύλλα-γέμιση) και τέλος σκεπάζω με τα τελευταία βουτυρωμένα φύλλα. Γυρίζω τις άκρες τους για να δημιουργήσω ένα κόθρο γύρω από την πίτα. Βουτυρώνω με όσο βούτυρο έχει απομείνει και πασπαλίζω με το σουσάμι.

    blank
  3. Ψήνω την πίτα για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα. Βγάζω την πίτα από το φούρνο και την αφήνω για 15 λεπτά πριν την κόψω. Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 6


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: πιτα ρατατουιγ[:fr]πιτα ρατατουιγ

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

  1. Tastes great!

Απάντηση