Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

πέννες ριγέ με κοτόπουλο, μανιτάρια και πέστο

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method ,
Cuisine
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 20 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 36 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Τέλειο και χορταστικό πιάτο με κοτόπουλο και μανιτάρια που συνδυάζονται με ένα κλασσικό πέστο βασιλικού. Θα σας πρότεινα να το δοκιμάσετε και με άλλα πέστο… Δροσερό μαϊντανό, πικάντικη ρόκα ή και σπανάκι-άνιθο.
Υλικά
    Για το πέστο
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 400 γρ. Πέννες ριγέ, ΗΛΙΟΣ
  • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 250 γρ. ασπρομανίταρα, κομμένα σε φετάκια
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 40 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο ξερό, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • 100 ml σαμιώτικο γλυκό κρασί
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη, για το σερβίρισμα
  • 2 φλιτζ. τσαγιού, καλά πατημένα, φύλλα βασιλικού
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • 60 γρ. παρμεζάνα ή γραβιέρα, τριμμένη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
    Για το πέστο:
  1. blank Βάζω στο μπλέντερ τα φύλλα βασιλικού, το κουκουνάρι, το σκόρδο, την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ξεκινάω την πολτοποίηση των υλικών ρίχοντας ταυτόχρονα λίγο λίγο το ελαιόλαδο. Δουλεύω το μείγμα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία πάστα.
  2. Για το κοτόπουλο:
  3. blank Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, ρίχνω τις πέννες να βράσουν.
  4. blankΣε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν καλά. Ρίχνω τα μανιτάρια και σοτάρω χωρίς να αλατίσω σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Βγάζω τα μανιτάρια σε ένα πιάτο και χωρίς να καθαρίσω το τηγάνι ρίχνω πασπαλιστά την πάπρικα και τον κόλιανδρο. Μόλις μοσχομυρίσουν ρίχνω το κοτόπουλο και σοτάρω ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτω 2 κουτάλες νερό από την κατσαρόλα που βράζουν τα ζυμαρικά και μαγειρεύω για 15 λεπτά. Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτω το πέστο, τα μανιτάρια και με μια τρυπητή κουτάλα ρίχνω τις πέννες απευθείας από την κατσαρόλα.
  5. blankΑνακινώ το τηγάνι και πασπαλίζω με τριμμένη γραβιέρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρω αμέσως.
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 4


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: πέννες ριγέ κοτόπουλο

Σας ευχαριστώ!