Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πεϊνιρλί με χωριάτικο λουκάνικο και κασέρι

Πεϊνιρλί με χωριάτικο λουκάνικο και κασέρι
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 35 λεπ Rest Time: 40 λεπ Total Time: 1 ώρα 45 λεπτά.
Servings 8
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    Για τη ζύμη
  • 200 ml φρέσκο γάλα, χλιαρό
  • 20 γρ. νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι (10 γρ.) ξερή
  • 600 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 80 γρ. βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο
  • 3 αυγά
  • αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 400 γρ. μοσχαρίσια χωριάτικα λουκάνικα, κομμένα σε λεπτά φετάκια
  • 400 γρ. κασέρι πικάντικο, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο
Εκτέλεση
    Για τη ζύμη
  1. Βάζω σε ένα μπολάκι το χλιαρό γάλα. Θρυμματίζω τη νωπή μαγιά με τα δάχτυλά μου και τη ρίχνω στο γάλα. Ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι, μέχρι η μαγιά να διαλυθεί και να αφρίσει . Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το αλεύρι και το μαλακό βούτυρο. Ρίχνω το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύω με τα χέρια μου καλά, μέχρι τα υλικά να ενωθούν. Σε ένα μπολάκι χτυπάω τα αυγά με λίγο αλάτι και τα ρίχνω στο μείγμα αλευριού. Ζυμώνω καλά το μείγμα, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνω κατά μέρος, σε χλιαρό μέρος  μέχρι το μείγμα να φουσκώσει, για περίπου 40 λεπτά.

  2. Για τα πεϊνιρλί
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Βγάζω τη φουσκωμένη ζύμη από το μπολ, τη βάζω πάνω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τη χωρίζω σε 8 ίσα κομμάτια. Ανοίγω το ένα κομμάτι με τον πλάστη, σε ορθογώνιο κομμάτι ζύμης με πάχος περίπου ½ εκ. και διαστάσεις 12Χ15 εκ. Με το δεξί χέρι φέρνω κοντά και σφίγγω τις δύο δεξιές στενές άκρες του φύλλου και με το αριστερό χέρι κάνω το ίδιο στις αριστερές άκρες. Έτσι, φτιάχνω μια «βάρκα», δηλαδή το χαρακτηριστικό σχήμα των πεϊνιρλί. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης και φτιάχνω συνολικά 8 πεϊνιρλί. Τα μεταφέρω σε μια βουτυρωμένη λαμαρίνα του φούρνου και μοιράζω το κασέρι και τα λουκάνικα.

  4. Βάζω το μαλακωμένο βούτυρο σε ένα μπολάκι και το «δουλεύω» με ένα πηρούνι για να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή. Με ένα πινέλο αλείφω τα πεϊνιρλί ολόγυρα (κρατάω όσο βούτυρο περισσέψει για μετά το ψήσιμο) και τα ψήνω στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 30 - 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

  5. Βγάζω τα πεϊνιρλί από το φούρνο και όπως είναι καυτά, αλείφω με όσο βούτυρο έχει περισσέψει. Τα σερβίρω ζεστά.

Keywords: πεϊνιρλι χωριατικο λουκανικο κασερι

Σας ευχαριστώ!