Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Παξιμαδάκια χαρουπιού με παστέλι

Παξιμαδάκια χαρουπιού με παστέλι
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 50 λεπ Total Time: 1 ώρα 10 λεπτά.
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 300 γρ. χαρουπάλευρο
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. παστέλι σκληρό, σουσαμένιο, θρυμματισμένο
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 200 ml κρασί λευκό
  • 200 ml κονιάκ
  • 2 κουτ. γλυκού σόδα
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ. γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 150°C. Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υγρά μαζί (ελαιόλαδο, κρασί, κονιάκ).

  2. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύω τα άλευρα, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Κάνω μια λακούβα στη μέση και προσθέτω τα υγρά. Στην αρχή ανακατεύω με τα χέρια και μόλις ενωθούν όλα τα υλικά ζυμώνω μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη που να ξεκολλάει από τα χέρια. Προσθέτω το παστέλι και ζυμώνω με προσοχή γιατί είναι αρκετά σκληρό, μέχρι να σκορπίσει στη ζύμη.

  3. Χωρίζω τη ζύμη σε 3 κομμάτια, πλάθω με τα χέρια μου σε μακρόστενες φρατζόλες και τις τοποθετώ σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Με ένα μαχαίρι κόβω σε φετούλες 1½ εκ. αλλά χωρίς να φτάσω το μαχαίρι μέχρι κάτω.

  4. Παξιμαδάκια χαρουπιού με παστέλι

    Ψήνω στο φούρνο για 20-25 λεπτά (ανάλογα με το πάχος τους). Βγάζω τις φρατζόλες από το φούρνο και χωρίζω τα παξιμάδια. Τα στρώνω σε μονή στρώση στη λαμαρίνα, χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 120°C και συνεχίζω το ψήσιμο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ξεραθούν.

Keywords: παξιμαδακια, χαρούπι, παστέλι

Σας ευχαριστώ!