Προθερμαίνω το φούρνο στους 150°C αερόθερμο. Σε ένα αντικολλητικό χαρτί, σχεδιάζω έναν κύκλο διαμέτρου 20-22 εκ. Τοποθετώ το χαρτί στη λαμαρίνα του φούρνο (με τον σχεδιασμένο κύκλο προς τα κάτω) και το αφήνω στην άκρη.
Καθαρίζω πολύ καλά τον κάδο του μίξερ (ιδανικά με ένα πανάκι και λίγο ξύδι) ώστε να μην υπάρχει ίχνος λιπαρότητας και υγρασίας. Βάζω στον κάδο τα ασπράδια, το κρεμόριο, τη βανίλια και το αλάτι. Ξεκινάω να χτυπάω με το σύρμα σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αρχίσουν τα ασπράδια να αφρίζουν. Τότε, ξεκινάω να ρίχνω με ένα κουτάλι την ζάχαρη, πασπαλιστά. Το μυστικό είναι να ρίχνετε τη ζάχαρη σε μικρές δόσεις και αργά, ενώ συνεχίζετε το χτύπημα.
Αφού τελειώσει η ζάχαρη και έχει δημιουργηθεί μια σταθερή και αφράτη μαρέγκα, σταματάω το μίξερ και προσθέτω πασπαλιστά το κορν φλάουρ. Ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ και αδειάζω την μαρέγκα στο αντικολλητικό χαρτί. Με την μαρίζ ή με ένα κουτάλι απλώνω την μαρέγκα ώστε να φτάσω μέχρι την περιφέρεια του ζωγραφισμένου κύκλου, φροντίζοντας να υπάρχει ένα σχετικό βαθούλωμα στο κέντρο ώστε να μπορώ να την γεμίσω μετά με την σαντιγί.
Μεταφέρω τη λαμαρίνα στο φούρνο, χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 120°C και ψήνω για 1 ώρα και 15 λεπτά. Σβήνω το φούρνο και αφήνω την μαρέγκα μέσα για 1 ώρα χωρίς να ανοίξω την πόρτα του φούρνου. Μετά από 1 ώρα, ανοίγω την πόρτα και την αφήνω μέσα στο φούρνο για 1 ώρα ακόμη. Τέλος, την βγάζω σε σχάρα και την αφήνω μέχρι να έρθει στην θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Βάζω την κρέμα γάλακτος, το μαχλέπι και την άχνη στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη σαντιγί.
Γεμίζω την πάβλοβα με την κρέμα και στολίζω με φρέσκα κόκκινα φρούτα και φρέσκια μέντα.
Για να παραμείνει η πάβλοβα υπόλευκη και ανοιχτόχρωμη, όταν βάλετε τη λαμαρίνα στο φούρνο, βάλτε ένα μεταλλικό αντικείμενο (π.χ. κουτάλι) στην πόρτα του φούρνου, ώστε να μείνει ελάχιστα ανοιχτός κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Σας ευχαριστώ!