Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πατάτες γεμιστές με ρεγγοσαλάτα

Πατάτες γεμιστές με ρεγγοσαλάτα
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 45 λεπ Total Time: 1 ώρα
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 6 πατάτες μέτριες προς μεγάλες (πατάτες φούρνου)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 φιλέτα καπνιστής ρέγγας, κομματιασμένα σε μέτρια κομμάτια
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μαύρες σταφίδες
  • 4 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί, κατά προτίμηση μηλόξιδο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγα φετάκια καπνιστής ρέγκας για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Πλένω και σκουπίζω καλά τις πατάτες.
    Τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για  40-45 λεπτά.
    Σε ένα τηγανάκι αχνίζω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με 2 κουταλιές νερό.

  2. Όταν ψηθούν οι πατάτες, τις χαράζω από τη μια πλευρά χιαστή και τις ανοίγω. Με ένα κουταλάκι αφαιρώ 3-4 κουταλάκια από κάθε ψητή πατάτα.

  3. Βάζω σε ένα μπλέντερ την ψίχα πατάτας που μάζεψα, τα κομμάτια ρέγγας, το αχνισμένο κρεμμύδι, τις σταφίδες, το μαϊντανό, το ξύδι, το ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι και το πιπέρι. Πολτοποιώ το μείγμα μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα.

  4. Γεμίζω με τη ρεγγοσαλάτα τις ψητές πατάτες, πασπαλίζω με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, βάζω από 2-3 φετάκια καπνιστής ρέγγας και τις σερβίρω βάζοντας στη καθεμία από ένα πηρουνάκι.

Keywords: πατατες γεμιστες ρεγγοσαλατα

Σας ευχαριστώ!