Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Κοσκινίζω το αλεύρι με το κακάο και το μπέκιν πάουντερ σε ένα μπολ.
Βάζω τα ασπράδια και το αλάτι στον κάδο του μίξερ τα τα χτυπάω με το σύρμα σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτω έναν έναν τους κρόκους, ενώ συνεχίζω το χτύπημα.
Χαμηλώνω την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτω τη βανίλια και πασπαλιστά τη ζάχαρη. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το μίγμα του αλεύρου, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα με απαλές κινήσεις, από πάνω προς τα κάτω, μέχρι να ενσωματωθούν στο μίγμα.
Αδειάζω το μίγμα σε μια λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος και ισιώνω με μια σπάτουλα. Ψήνω το παντεσπάνι για 45 λεπτά περίπου. Βγάζω τη λαμαρίνα από το φούρνο και αφήνω το παντεσπάνι να κρυώσει. Κόβω με στρογγυλό τσέρκι σε δίσκους.
Βάζω τον κάδο του μίξερ τα αυγά και τα χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν. Προσθέτω τη ζάχαρη και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα. Χαμηλώνω την ένταση του μίξερ και ρίχνω το βούτυρο, το μπράντι και τη σοκολάτα. Μόλις ενσωματωθούν τα τελευταία υλικά, σταματάω το μίξερ και ανακατεύω ελαφρά με μια σπάτουλα με κυκλικές κινήσεις, από πάνω προς τα κάτω.
Βάζω στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί σφιχτή σαντιγί. Σταματάω το μίξερ, προσθέτω τα μπισκότα και ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα.
Βάζω όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζω για 5 λεπτά (από την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.
Τοποθετώ από ένα δίσκο παντεσπάνι σε στρογγυλά τσέρκια για πάστες και τα σιροπιάζω με ένα πινέλο. Βάζω την κρέμα σοκολάτας και τοποθετώ ένα δεύτερο δίσκο παντεσπάνι σιροπιάζοντάς τον. Στρώνω από επάνω την κρέμα με τα μπισκότα.
Βάζω τις πάστες στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Ξεφορμάρω τις πάστες από τα τσέρκια και διακοσμώ με φράουλες ή ράσμπερι.
Σας ευχαριστώ!