Πρώτη μου δουλειά να χτυπήσω την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι.
Στο επόμενο βήμα χτυπώντας σε μια μικρότερη ταχύτητα προσθέτω το κουαντρό και το ανθότυρο. Αφού τα χτυπήσω αρκετά, ώστε να έχω ένα ομοιόμορφο μείγμα, τα βάζω στο ψυγείο για 30΄.
Μόλις ο χρόνος περάσει, βγάζω το μείγμα μου από το ψυγείο, το ξαναχτυπώ και προσθέτω λίγο λίγο το μέλι. Αφού χτυπήσω καλά το παγωτό, το μεταφέρω στο δοχείο που θα παραμείνει για να παγώσει και το αφήνω 2½ ώρες στον καταψύκτη.
Αν αποφασίσω να χρησιμοποιήσω την παγωτομηχανή, ακολουθώ την ίδια διαδικασία μέχρι το ανακάτεμα με το μέλι και στη συνέχεια το βάζω στην παγωτομηχανή να πήξει καλά για 45΄-50΄.
Σερβίρω το παγωτό μου σε όμορφα μπολ, το στολίζω με τα αρωματικά φυλλαράκια του δυόσμου ή το πασπαλίζω με τριμμένο καρύδι και ολοκληρώνω το γαρνίρισμα απλώνοντας λίγο μέλι στην κορυφή, γνωρίζοντας ότι αυτό θα κυλήσει κάνοντας μοναδικούς σχηματισμούς.
Σας ευχαριστώ!