Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Muffins με ζελέ κεράσι

muffins
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 25 λεπ Total Time: 40 λεπτά.
Servings 12
Υλικά
  • 450 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 85 γρ. ζελέ κεράσι (σκόνη)
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 480 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 130 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • Για την επιφάνεια
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 3-4 κουτ. σούπας γάλα
  • Χρωματιστή τρούφα
  • Φρέσκα κεράσια
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C. Βουτυρώνω καλά 12 θήκες για μικρά κέικ ή για μεγάλα μάφινς.

  2. Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτω τη ζάχαρη και συνεχίζω το χτύπημα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτω το ζελέ κεράσι και μετά από 1 λεπτό αρχίζω να προσθέτω τα αυγά (1 τη φορά) συνεχίζοντας το χτύπημα. Χαμηλώνω την ένταση του μίξερ και προσθέτω εναλλάξ το αλεύρι με την κρέμα γάλακτος και χτυπάω μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα.

  3. Μοιράζω το μείγμα στις θήκες γεμίζοντάς τες κατά τα ¾ του ύψους. Ψήνω για 25 λεπτά. Δοκιμάζω με μια οδοντογλυφίδα και αν δω ότι βγει καθαρή, αποσύρω από το φούρνο. Τα αφήνω για 10 λεπτά και τα ξεφορμάρω σε σχάρα να κρυώσουν.

  4. Για την επικάλυψη
  5. Βάζω σε ένα μπολ την κοσκινισμένη άχνη και προσθέτω σταδιακά το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο γλάσο. Γλασάρω τα μάφινς και πασπαλίζω με χρωματιστή τρούφα. Βάζω από 1 φρέσκο κεράσι και σερβίρω.

Keywords: muffins με ζελέ κεράσι

Σας ευχαριστώ!