Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Αλείφω με λίγο βούτυρο ένα ταψάκι με θήκες μάφινς.
Σε ένα μπολ ανακατεύω τα άλευρα, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανή τα αυγά και το βούτυρο και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες, αφράτο μείγμα. Προσθέτω το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και ξεκινάω σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτοντας τα στερεά υλικά με ένα κουτάλι. Μόλις ενωθούν όλα σε ενιαίο μείγμα σταματάω την κουζινομηχανή.
Καθαρίζω τις μπανάνες, τις κόβω σε κομμάτια και τις λιώνω με το πρες πουρέ. Μεταφέρω τις λιωμένες μπανάνες μέσα στο μείγμα και προσθέτω τις σταγόνες σοκολάτας και την καρύδα. Ανακατεύω με μια κουτάλα. Γεμίζω τις θήκες για τα μάφινς, πασπαλίζω με την τριμμένη καρύδα και σκορπίζω λίγες σταγόνες σοκολάτας ακόμη και κομμάτια μπανάνας. Ψήνω στο φούρνο για 25-30 λεπτά. Μεταφέρω τα μάφινς σε σχάρα να κρυώσουν.
Σας ευχαριστώ!