Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μουσταλευριά με σιμιγδάλι

Μουσταλευριά με σιμιγδάλι
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 5 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 25 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 1.200 γρ. μούστος
  • 80 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 150 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα (ή φιλέ αμυγδάλου ή καρυδόψιχα), χονδροσπασμένα
  • Για το σερβίρισμα
  • σουσάμι, ελαφρώς καβουρδισμένο στο γκριλ, μέχρι να ροδίσει απαλά
  • κανέλα, σε σκόνη
Εκτέλεση
  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, εκτός φωτιάς, βάζω το μούστο και προσθέτω πασπαλιστά το σιμιγδάλι. Ανακατεύω πολύ καλά με το σύρμα για να διαλυθούν τυχόν μικροί σβώλοι και μεταφέρω την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας.

  2. Ζεσταίνω το μείγμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να πάρει βράση, ανακατεύοντας σχεδόν ασταμάτητα. Μαγειρεύω το μείγμα για μερικά λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Τότε, προσθέτω τα ασπρισμένα αμύγδαλα (ή το φιλέ αμυγδάλου ή την καρυδόψιχα) και συνεχίζω το μαγείρεμα μέχρι η μουσταλευριά να γίνει ένας πηχτός χυλός. Στη διάρκεια του μαγειρέματος ανακατεύω πολύ συχνά με μια ξύλινη κουτάλα.

  3. Αποσύρω από τη φωτιά, μοιράζω τη μουσταλευριά σε πιάτα ή μπολάκια και την αφήνω να κρυώσει καλά. Πασπαλίζω με σουσάμι και κανέλα και σερβίρω.

Keywords: μουσταλευρια με σιμιγδαλι

Σας ευχαριστώ!