Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μουσταλευριά με πετιμέζι και σοκολάτα

Μουσταλευριά με πετιμέζι και σοκολάτα
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 5 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 25 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 250 γρ. πετιμέζι
  • 1.200 γρ. νερό
  • 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. σοκολάτα σε σταγόνες
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
  • Για το σερβίρισμα
  • Σοκολάτα λευκή, τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
Εκτέλεση
  1. Ρίχνω το μούστο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τον ζεσταίνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να πάρει μια βράση. Στο μεταξύ, σε ένα μπολ βάζω το νισεστέ και το νερό και ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι (ή με το σύρμα), μέχρι ο νισεστές να διαλυθεί καλά.

  2. Αδειάζω το μείγμα του νισεστέ στην κατσαρόλα με το μούστο που βράζει και ανακατεύω αμέσως και με έντονες κινήσεις, με το σύρμα, μέχρι να διαλυθούν τυχόν σβώλοι.

  3. Συνεχίζω το βράσιμο, πάντα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι το μείγμα να πήξει αρκετά. Αποσύρω από τη φωτιά προσθέτω τη σοκολάτα και το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει και να ενωθεί με το μίγμα. Αδειάζω σε 6 μέτρια μπολάκια και το αφήνω να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρω, πασπαλίζοντας κάθε μερίδα με σουσάμι, κανέλα και, αν θέλω, καρυδόψιχα.

Keywords: Μουσταλευριά,με,πετιμέζι,και,σοκολάτα

Σας ευχαριστώ!