Print Options:

Μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος στο φούρνο

Μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος στο φούρνο
Cooking Method
Time
Prep Time: 10 mins Cook Time: 3 hrs Total Time: 3 hrs 10 mins
Cooking Temp 180  °C
Servings 6
Υλικά
  • 2 κιλά μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο, σε ενιαίο κομμάτι
  • 1 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή
  • 1 κουτ. σούπας πιπέρι καγιέν
  • 1 κουτ. σούπας μαραθόσπορους
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα σκόνη
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι θαλασσινό
  • Για τον πουρέ
  • 1 κιλό γλυκοπατάτες
  • 100 ml γάλα
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Χυμό από ½ πορτοκάλι
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω την ζάχαρη, τη μουστάρδα, τους μαραθόσπορους, το πιπέρι καγιέν και την πάπρικα.

  2. Στρώνω 2 φύλλα αντικολλητικό χαρτί στον πάγκο της κουζίνας, ρίχνω πασπαλιστά το μείγμα και «πανάρω» καλά το κρέας και από τις δύο πλευρές. Κλείνω το αντικολλητικό χαρτί και τυλίγω το πακέτο με αλουμινόχαρτο.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Βάζω το πακέτο με το κρέας σε ένα ταψάκι και ψήνω στο φούρνο για 3 ώρες. Μετά το ψήσιμο, ανοίγω το πακέτο, αλατίζω και κόβω σε κομμάτια.

  4. Για τον πουρέ
  5. Πλένω τις γλυκοπατάτες, τις τρυπάω και τις βάζω σε ένα ταψάκι. Βάζω το ταψάκι στο φούρνο που ψήνετε ο σιδηρόδρομος και τις ψήνω για 1 ώρα και 15 λεπτά.

  6. Βγάζω τις γλυκοπατάτες από το φούρνο, τις αφήνω να γίνουν χλιαρές, τις ξεφλουδίζω και τις μεταφέρω σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το ελαιόλαδο, λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και το ζεσταίνω.

  7. Μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος στο φούρνο

    Λιώνω τις γλυκοπατάτες με το πρες πουρέ, προσθέτω τη φέτα και το ζεστό γάλα και ανακατεύω καλά. Τέλος, προσθέτω το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και λίγα φύλλα φρέσκο θυμάρι. Ανακατεύω και σερβίρω με το σιδηρόδρομο.

Σας ευχαριστώ!