Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Αποσύρω την κατσαρόλα με το μπολ από τη φωτιά και, όσο η σοκολάτα είναι ακόμα πολύ ζεστή, προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτιάξω ένα βελούδινο μείγμα. Προσθέτω τα μπισκότα και το χαλβά και ανακατεύω απαλά.
Αφήνω το μείγμα κατά μέρος για περίπου 15 λεπτά, ώσπου να κρυώσει λίγο και να σφίξει ελαφρώς.
Απλώνω στον πάγκο εργασίας ένα μεγάλο κομμάτι διάφανης μεμβράνης. Στο κέντρο της αδειάζω το μείγμα σοκολάτας και το απλώνω με μια σπάτουλα, μέχρι να φτιάξω ένα ορθογώνιο στρώμα με διαστάσεις περίπου 17 x 5 εκ. Βάζω στο κέντρο του, κατά μήκος, τις φράουλες, ολόκληρες και τυλίγω το μείγμα σε ρολό, ανασηκώνοντας τη μεμβράνη και περικλείοντας στο κέντρο τις φράουλες.
Σφίγγω και στρίβω τις άκρες της μεμβράνης, σαν καραμέλα, και τυλίγω σφικτά όλο τον κορμό με αλουμινόχαρτο. Τον βάζω για 1 ώρα στην κατάψυξη, ώσπου να σφίξει και στη συνέχεια τον μεταφέρω στο ψυγείο, για άλλες 2 ώρες.
Για να σερβίρω, ξετυλίγω προσεκτικά τον κορμό, κόβω όσες φέτες θέλω και τυλίγω τον υπόλοιπο με τη μεμβράνη. Τον ξαναβάζω στο ψυγείο όπου διατηρείται έως 1 εβδομάδα.