Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μωσαϊκό με φράουλες

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Rest Time: 3 ώρα Total Time: 3 ώρες 20 λεπτά.
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 400 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. αγελαδινό βούτυρο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 200 γρ. μπισκότα πτι μπερ, χονδροσπασμένα
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού χαλβάς του μπακάλη με γεύση βανίλια, θρυμματισμένος
  • 10 – 12 μέτριες φράουλες, ολόκληρες, καλά πλυμένες
Εκτέλεση
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blankΛιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Αποσύρω την κατσαρόλα με το μπολ από τη φωτιά και, όσο η σοκολάτα είναι ακόμα πολύ ζεστή, προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτιάξω ένα βελούδινο μείγμα. Προσθέτω τα μπισκότα και το χαλβά και ανακατεύω απαλά.
  2. blankΑφήνω το μείγμα κατά μέρος για περίπου 15 λεπτά, ώσπου να κρυώσει λίγο και να σφίξει ελαφρώς.
  3. blankΑπλώνω στον πάγκο εργασίας ένα μεγάλο κομμάτι διάφανης μεμβράνης. Στο κέντρο της αδειάζω το μείγμα σοκολάτας και το απλώνω με μια σπάτουλα, μέχρι να φτιάξω ένα ορθογώνιο στρώμα με διαστάσεις περίπου 17 x 5 εκ. Βάζω στο κέντρο του, κατά μήκος, τις φράουλες, ολόκληρες και τυλίγω το μείγμα σε ρολό, ανασηκώνοντας τη μεμβράνη και περικλείοντας στο κέντρο τις φράουλες.
  4. blankΣφίγγω και στρίβω τις άκρες της μεμβράνης, σαν καραμέλα, και τυλίγω σφικτά όλο τον κορμό με αλουμινόχαρτο. Τον βάζω για 1 ώρα στην κατάψυξη, ώσπου να σφίξει και στη συνέχεια τον μεταφέρω στο ψυγείο, για άλλες 2 ώρες.
  5. blankΓια να σερβίρω, ξετυλίγω προσεκτικά τον κορμό, κόβω όσες φέτες θέλω και τυλίγω τον υπόλοιπο με τη μεμβράνη. Τον ξαναβάζω στο ψυγείο όπου διατηρείται έως 1 εβδομάδα.
Keywords: μωσαϊκο φραουλες

Σας ευχαριστώ!