Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μηλόπιτα με καραμελωμένα μήλα και σοκολάτα

Μηλόπιτα με καραμελωμένα μήλα και σοκολάτα
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 30 λεπ Total Time: 50 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 3-4 μήλα γκόλντεν καθαρισμένα και κομμένα το καθένα σε 8 κομμάτια
  • 300 γρ. βούτυρο + λίγο για τη φόρμα
  • 350 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • Για το σερβίρισμα
  • Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
    Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνω 50 γρ. από το βούτυρο και σοτάρω τα μήλα. Πασπαλίζω με 100 γρ. από την καστανή ζάχαρη και ανακατεύω μέχρι να καραμελώσουν.

  2. Αλείφω τη φόρμα (βάθους 4 εκατοστών) με λίγο βούτυρο και αδειάζω μέσα τα μήλα με την καραμέλα τους. Πασπαλίζω τα μήλα με τις σταγόνες σοκολάτας.

  3. Λιώνω το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτω την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλεύρι. Ανακατεύω καλά και προσθέτω στο μίγμα τα αυγά και το μπέικιν πάουντερ συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

  4. Αδειάζω αυτό το μίγμα πάνω απο τα μήλα και ανακινώ το σκεύος να απλωθεί καλά.
    Βάζω τη φόρμα στο φούρνο και αφήνω τη μηλόπιτα να ροδίσει για 30 λεπτά.
    Βγάζω το γλυκό απο το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει πριν το ξεφορμάρω. Πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη και σερβίρω.

Keywords: μηλόπιτα με καραμελωμένα μήλα,σοκολάτα

Σας ευχαριστώ!