Print Options:

Μηλόπιτα με γιαούρτι

Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 10 10 mins Cook Time: 1 1 hr Total Time: 1 hr 10 mins
Cooking Temp 180  °C
Servings 6
Υλικά
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Μύλοι Δάκου
  • 300 γρ. γιαούρτι
  • 300 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. σπορέλαιο
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 μήλο κόκκινο
  • 1 ξινόμηλο
  • 100 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε κομμάτια
  • Ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
  • Κανέλα, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ βάζω τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Χωρίς να σταματήσω το χτύπημα προσθέτω το σπορέλαιο και το γιαούρτι και συνεχίζω μέχρι να ενωθούν και να δημιουργηθεί ένα αφράτο, κρεμώδες μείγμα. Βάζω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα κόσκινο και το ρίχνω πασπαλιστά στο μπολ, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Βουτυρώνω καλά μια στρογγυλή φόρμα και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί. Πλένω καλά τα μήλα, τα σκουπίζω με χρησιμοποιώντας το πίλερ ή το ειδικό εργαλείο που δημιουργώ κορδόνια, αφαιρώ τη φλούδα τους και λίγο από την ψίχα τους. Κρατάω τα κορδόνια στην άκρη και κόβω τα υπόλοιπα μήλα σε λεπτές φέτες.

  3. Σκορπίζω τα κομμάτια της σοκολάτας σε όλη τη φόρμα και αδειάζω το μείγμα. Τοποθετώ τις φετούλες των μήλων και στο τέλος, στολίζω με τα κορδόνια μήλου. Ψήνω τη μηλόπιτα στο φούρνο για 55-60 λεπτά. Αν δω ότι παίρνει πολύ χρώμα, σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο.
    Σερβίρω πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Keywords: μηλόπιτα, γιαούρτι, ξινόμηλα, κανέλα, σοκολάτα,

Σας ευχαριστώ!