προορισμός…γεύση!

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία φανταστική συνταγή της αγαπημένης μας Ντίνας με υπέροχη διατροφική αξία. Τα μύδια προσφέρουν πολλά και αναγκαία θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό. Περιέχουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, στις οποίες απαντώνται όλα τα αμινοξέα.

pinit
0 Add to Favorites

ΜΥΔΙΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

Prep Time 10 min Cook Time 40 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 20 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Πλένω πολύ καλά τα μύδια σε κρύο νερό, τα βουρτσίζω σχολαστικά με ένα συρμάτινο βουρτσάκι (υπάρχουν ειδικά βουρτσάκια για το καθάρισμα των όστρακων, στα μαγαζιά με εξοπλισμό κουζίνας) και τα στραγγίζω

  2. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το μισό βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι, τη δάφνη, τα μπαχάρια και το δεντρολίβανο για 2 - 3 λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει

  3. Προσθέτω το σκόρδο και τα μύδια και σοτάρω για 1 λεπτό

  4. Σβήνω με το κρασί, το αφήνω να πάρει μια βράση και σκεπάζω αμέσως την κατσαρόλα με το καπάκι της

  5. Μαγειρεύω τα μύδια για 4 - 5 λεπτά, ξεσκεπάζω την κατσαρόλα και αποσύρω από τη φωτιά

  6. Πετάω όσα μύδια δεν άνοιξαν και καθαρίζω τα υπόλοιπα

  7. Πετάω τα όστρακα και βάζω τα καθαρισμένα μύδια σε ένα μπολ

  8. Σουρώνω το ζουμί της κατσαρόλας και το αφήνω κατά μέρος

  9. Καθαρίζω καλά την κατσαρόλα και ζεσταίνω εκεί το υπόλοιπο βούτυρο, σε μέτρια φωτιά

  10. Προσθέτω το κριθαράκι και το σοτάρω για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να γυαλίσει

  11. Προσθέτω το ζουμί από το μαγείρεμα των μυδιών που άφησα κατά μέρος, το ζεστό νερό, τις λιωμένες ντομάτες, αλάτι και πιπέρι

  12. Αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 10 - 12 λεπτά (ή για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία του ζυμαρικού), μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να μελώσει το φαγητό

  13. Στη διάρκεια του μαγειρέματος ανακατεύω το φαγητό τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσει το κριθαράκι

  14. Προσθέτω τα καθαρισμένα μύδια και το δυόσμο και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά

  15. Αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο ακόμα ζεστό νερό

  16. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζω με μια καθαρή πετσέτα και μετά με το καπάκι της και την αφήνω κατά μέρος για 5 λεπτά

  17. Ανακατεύω το φαγητό για να αφρατέψει το κριθαράκι, μοιράζω σε πιάτα και σερβίρω αμέσως

  18. Αν θέλετε, πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί

author-sign