Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

μελιτζανες σαγανακι με λαδοτυρι μυτιληνης

Saganaki
\n



\n \n
\n

Εξαιρετικός μεζές που το λαδοτύρι Μυτιλήνης του δίνει άλλη διάσταση. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και 1-2 καυτερές πιπερίτσες για να γίνει ακόμα πιο πικάντικο. Συνοδεύετε με φρεσκοψημένο, τραγανό ψωμί...

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 30 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 51 λεπτά.
Servings 2
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Εξαιρετικός μεζές που το λαδοτύρι Μυτιλήνης του δίνει άλλη διάσταση. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και 1-2 καυτερές πιπερίτσες για να γίνει ακόμα πιο πικάντικο. Συνοδεύετε με φρεσκοψημένο, τραγανό ψωμί και δροσερό κρασάκι!
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε ροδέλες 1 εκ.
  • 100 ml ελαιόλαδο από το λαδοτύρι
  • 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 ντομάτα, κομμένη σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 300 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης Macar, σε κύβους
  • 2 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη (φύλλα)
  • ½ ματσάκι μαϊντανό (μόνο φύλλα), ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Οδηγίες
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blankΠροθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Βάζω τις μελιτζάνες σε ένα τρυπητό τις αλατίζω καλά και τις αφήνω για 30 λεπτά τουλάχιστον να ιδρώσουν. Κατόπιν τις ξεπλένω με κρύο νερό και τις σκουπίζω με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  2. blankΤις απλώνω σε μια λαμαρίνα φούρνου και τις αλείφω με ένα πινέλο, με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές. Τις ψήνω στο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
  3. blankΣε ένα μπολ ανακατεύω τη σάλτσα ντομάτας, το σκόρδο, το πετιμέζι, τον μαϊντανό και 3 κουταλιές ελαιόλαδο από το λαδοτύρι.
  4. blankΠαίρνω 1 ατομικό πυρίμαχο ταψάκια και απλώνω 2-3 γεμάτες κουταλιές σάλτσα. Στρώνω μια σειρά μελιτζάνες, σκορπίζω 2 κουταλιές σάλτσας και πασπαλίζω με λίγο κασέρι. Πάλι μια σειρά μελιτζάνες, 2-3 κουταλιές σάλτσα και σκορπίζω κύβους λαδοτύρι. Στρώνω 1-2 φέτες ντομάτας και πασπαλίζω με φύλλα φρέσκιας ρίγανης. Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο από το λαδοτύρι και πασπαλίζω με φρυγανιά. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο ταψάκι.
  5. blankΒάζω τα ταψάκια στο φούρνο και ψήνω για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Keywords: μελιτζανες σαγανακι λαδοτυρι μυτιληνης

Σας ευχαριστώ!