Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μαρμελάδα βερίκοκο με κάρδαμο και βανίλια

Μαρμελάδα βερίκοκο με κάρδαμο και βανίλια
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 40 λεπ Total Time: 55 λεπτά.
Υλικά
  • 1 κιλό βερίκοκα, ώριμα (καθαρό βάρος)
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1 λοβό βανίλια
  • 10 σπόρους κάρδαμο
  • 1 βιολογικό λεμόνι
Εκτέλεση
  1. Πλένω καλά τα βερίκοκα, αφαιρώ τα κουκούτσια και τα κόβω σε χοντρά κομμάτια. Με ένα μυτερό μαχαίρι, χαράζω τον λοβό βανίλιας και αφαιρώ τα σποράκια. Βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο τα βερίκοκα, τα σποράκια και το λοβό της βανίλιας και το χυμό αλλά και τις άδειες κούπες του λεμονιού. Σπάω τους σπόρους κάρδαμου, τους τοποθετώ σε ένα τούλι και το προσθέτω στην κατσαρόλα. Βάζω την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και μαγειρεύω για 20 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

  2. Σβήνω τη φωτιά, πετάω τον λοβό της βανίλιας, το τούλι με το κάρδαμο και τις λεμονόκουπες. Μεταφέρω σε δόσεις τα βερίκοκα στο μπλέντερ και τα πολτοποιώ.

  3. Βάζω στην κατσαρόλα τον πολτό και τη ζάχαρη, ανακατεύω και μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Αποσύρω από τη φωτιά και μεταφέρω την μαρμελάδα καυτή, σε αποστειρωμένα βάζα. Τα αναποδογυρίζω και τα αφήνω να κρυώσουν.

Keywords: μαρμελάδα βερίκοκο με κάρδαμο,βανίλια

Σας ευχαριστώ!