Βάζω τα κομμένα νεκταρίνια σε ένα μπολ, ραντίζω με το πετιμέζι και σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη. Βάζω στο ψυγείο για 1 βράδυ.
Την άλλη μέρα, προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C. Αδειάζω τα νεκταρίνια με τα υγρά τους σε ένα ταψάκι, προσθέτω το δεντρολίβανο και σκεπάζω με αλουμινόχαρτο. Ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα.
Βγάζω τα φρούτα από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν. Πετάω το δεντρολίβανο και μεταφέρω τα νεκταρίνια σε μια κατσαρόλα. Προσθέτω την πηκτίνη, πολτοποιώ με το ραβδομπλέντερ και βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά. Βράζω για 5 λεπτά.
Αποσύρω από τη φωτιά και μοιράζω την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα. Κλείνω καλά, αναποδογυρίζω τα βάζα και αφήνω τη μαρμελάδα να κρυώσει. Τη διατηρώ μέχρι 2 μήνες στο ψυγείο. Από την στιγμή που θα ξεσφραγίσω το βάζο, την κρατάω για 2 εβδομάδα στο ψυγείο.
Σας ευχαριστώ!