Print Options:

Μαρμελάδα νεκταρίνι με δεντρολίβανο

Μαρμελάδα νεκταρίνι με δεντρολίβανο
Ratings 4 from 1 votes
Cooking Method
Time
Prep Time: 30 mins Cook Time: 40 mins Rest Time: 12 hrs Total Time: 13 hrs 10 mins
Υλικά
  • 1 κιλό νεκταρίνια, ώριμα
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού χυμό λεμονιού, κατά προτίμηση βιολογικού
  • 2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο, ξερό
Εκτέλεση
  1. Πλένω και σκουπίζω καλά τα νεκταρίνια, τα κόβω στη μέση και αφαιρώ τα κουκούτσια. Κόβω τα φρούτα σε μικρά κομμάτια. Βάζω τα κομμάτια σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, ρίχνω το νερό και τα καλύπτω με τη ζάχαρη. Σκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω τα νεκταρίνια για 12 ώρες.

  2. Στη συνέχεια, προσθέτω τα κλαδάκια δεντρολίβανο (αν τα χρησιμοποιήσω) και βράζω σε μέτρια φωτιά, για 35-40 λεπτά περίπου, ξαφρίζοντας κατά διαστήματα με μια τρυπητή κουτάλα.

  3. Τέλος, ρίχνω το χυμό λεμονιού, αφήνω να πάρει μια βράση και αποσύρω από τη φωτιά.
    Μοιράζω τη μαρμελάδα σε γυάλινα, αποστειρωμένα βάζα και τα διατηρώ σε δροσερό μέρος.

Keywords: μαρμελάδα νεκταρίνι με δεντρολίβανο
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/marmelada-nektarini-me-dentrolivano/

Σας ευχαριστώ!