Πλένω και σκουπίζω καλά τα νεκταρίνια, τα κόβω στη μέση και αφαιρώ τα κουκούτσια. Κόβω τα φρούτα σε μικρά κομμάτια. Βάζω τα κομμάτια σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, ρίχνω το νερό και τα καλύπτω με τη ζάχαρη. Σκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω τα νεκταρίνια για 12 ώρες.
Στη συνέχεια, προσθέτω τα κλαδάκια δεντρολίβανο (αν τα χρησιμοποιήσω) και βράζω σε μέτρια φωτιά, για 35-40 λεπτά περίπου, ξαφρίζοντας κατά διαστήματα με μια τρυπητή κουτάλα.
Τέλος, ρίχνω το χυμό λεμονιού, αφήνω να πάρει μια βράση και αποσύρω από τη φωτιά.
Μοιράζω τη μαρμελάδα σε γυάλινα, αποστειρωμένα βάζα και τα διατηρώ σε δροσερό μέρος.
Σας ευχαριστώ!