Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μαρμελάδα κορόμηλο με αστεροειδή γλυκάνισο και αρμπαρόριζα

Μαρμελάδα κορόμηλο με αστεροειδή γλυκάνισο και αρμπαρόριζα
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 40 λεπ Total Time: 55 λεπτά.
Υλικά
  • 1 κιλό ώριμα κορόμηλα
  • 350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 350 γρ. ζάχαρη καστανή
  • Χυμός από ½ λεμόνι
  • 2 αστεροειδής γλυκάνισους
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κλαδάκια αρμπαρόριζα
Εκτέλεση
  1. Πλένω καλά τα κορόμηλα, τα κόβω στη μέση και αφαιρώ τα κουκούτσια τους τα οποία κρατάω στην άκρη. Βάζω τα κουκούτσια σε ένα τουλπάνι μαζί με τους γλυκάνισους και τα δένω με ένα σπάγγο.

  2. Βάζω σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο τα κορόμηλα, τις ζάχαρες, τη βανίλια και το τουλπάνι με τα κουκούτσια και τον γλυκάνισο. Βάζω την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις ξεκινήσει, χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για 35 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει. Ανά τακτά διαστήματα ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα για να μη κολλήσει. Προσθέτω το χυμό λεμονιού και αφήνω να βράσει για 5 λεπτά ακόμη.

  3. Αποσύρω από τη φωτιά και μεταφέρω τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα. Τα κλείνω καλά, τα αναποδογυρίζω και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς.

Keywords: μαρμελάδα κορόμηλο με αστεροειδή γλυκάνισο,αρμπαρόριζα

Σας ευχαριστώ!