προορισμός…γεύση!

Ένα επιδόρπιο ελαφρύ και απίστευτα αρωματικό. Αν θέλετε μπορείτε να αλλάξετε τα μπαχαρικά με αυτά τις αρεσκείας σας, κρατώντας μόνο τα ξύλα κανέλας. Μπορείτε να το σερβίρετε σκέτο ή με παγωτό βανίλια.

Prep Time 10 min Cook Time 30 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 10 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το Peleano, την κανέλα, τους αστεροειδής γλυκάνισους, το κάρδαμο και τη ζάχαρη και βράζω για 3 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός)

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις

  3. Καθαρίζω τα μανταρίνια από τη φλούδα τους και με προσοχή, αφαιρώ όσες περισσότερες λευκές μεμβράνες μπορώ

  4. Τα τοποθετώ στριμωχτά σε ένα πυρίμαχο σκεύος που να τα χωράει ακριβώς

  5. Ραντίζω με το σιρόπι και σκορπίζω το θυμάρι και τη βανίλια

  6. Σκεπάζω με αλουνόχαρτο και ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά

  7. Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη

author-sign

Δείτε επίσης...