Print Options:

Μαγειρίτσα με κοτόπουλο

Μαγειρίτσα με κοτόπουλο
Υλικά
  • 800 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι), κομμένο σε κύβους
  • 300 γρ. μαρούλι, πλυμμένο και ψιλοκομμένο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1.500 ml ζωμό κρέατος
  • ½ φινόκιο, ψιλοκομμένο
  • ¼ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Λίγο μπούκοβο, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κοτόπουλο και το σοτάρω σε δυνατή φωτιά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτω τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό) και το φινόκιο και ανακατεύω καλά.

  2. Προσθέτω το ζωμό και μόλις πάρει βράση, ρίχνω το μαρούλι, αλατοπιπερώνω και αφήνω να μαγειρευτεί για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.

  3. Μαγειρίτσα με κοτόπουλο

    Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με το χυμό των λεμονιών. Προσθέτω τον άνηθο και με ένα κουτάλι, παίρνω από το ζουμί της κατσαρόλα και το ρίχνω στο μπολ με το μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας καλά. Αφού έχω προσθέσει αρκετό από το ζουμί (για να ισορροπήσει η θερμοκρασία των αυγών και να μην κόψουν), αδειάζω το μείγμα στην κατσαρόλα. Ανακινώ καλά και αποσύρω από τη φωτιά.
    Σερβίρω τη σούπα στα πιάτα και πασπαλίζω με λίγο μπούκοβο.

Keywords: μαγειρίτσα, κοτόπουλο, φινόκιο, μαρούλι, πασχαλινό, Ανάσταση, σούπα, παραδοσιακό,
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/mageiritsa-me-kotopoulo/

Σας ευχαριστώ!