προορισμός…γεύση!

Λίγο διαφορετικά παπουτσάκια από τα κλασσικά που περιλαμβάνουν κιμά και μπεσαμέλ. Τις λευκές μελιτζάνες θα τις βρείτε όλο το καλοκαίρι στους πάγκους της λαϊκής.

pinit
0 Add to Favorites

«ΛΕΥΚΑ» ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Prep Time 1H30 min Cook Time 35 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 6 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Πλένω και σκουπίζω τις μελιτζάνες

  2. Κόβω ένα λεπτό «καπάκι» από την καθεμία, το οποίο πετάω

  3. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράζω την ψίχα της κάθε μελιτζάνας σταυρωτά

  4. Αλατίζω με αρκετό αλάτι και αφήνω τις μελιτζάνες στην άκρη για 30 λεπτά

  5. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C

  6. Ξεπλένω τις μελιτζάνες από το αλάτι, τις ραντίζω με το ελαιόλαδο και τις βάζω σε ένα ταψάκι

  7. Ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά

  8. Με ένα κουτάλι, πιέζω την ψίχα τους που έχει μαλακώσει αρκετά δημιουργώντας κοίλωμα για να τις γεμίσω

  9. Τις αφήνω στην άκρη μέχρι να ετοιμάσω τη γέμιση

  10. Γέμιση: Βάζω το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει πολύ καλά

  11. Ρίχνω το μοσχαράκι και σοτάρω ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αλλάξει χρώμα

  12. Προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να γυαλίσει

  13. Προσθέτω το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια και συνεχίζω το σοτάρισμα για 10- περίπου

  14. Σβήνω με το κρασί και το αφήνω να βράσει για 2 λεπτά

  15. Προσθέτω τις ντομάτες, τον πελτέ, το πράσινο πιπέρι και αλατίζω

  16. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγευρεύω για 30 λεπτά

  17. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το ρίγανη

  18. Παπουτσάκια: Γεμίζω τις μελιτζάνες μέσα στο ταψί, με το κοκκινιστό και ισομοιράζω την γραβιέρα

  19. Ψήνω τα παπουτσάκια για 30 λεπτά

  20. Σερβίρω το φαγητό ζεστό

author-sign

Δείτε επίσης...