προορισμός…γεύση!

Το Μetaxa δίνει μοναδική γεύση και άρωμα σε όλη την πουτίγκα. «Ξυπνάει» τις σταφίδες και ενισχύει το γλυκό πορτοκάλι.

pinit
0 Add to Favorites
4 από 1 αξιολόγηση

LE DIPLOMATE – ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ METAXA, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

Prep Time 30 λεπ Cook Time 30 λεπ Rest Time 7 λεπ Total Time 1 ώρα 7 λεπτά. Servings: 8

Υλικά

Εκτέλεση/Instructions

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε ένα μπολ βάζω τις σταφίδες και το Μetaxa και τις μουσκεύω για 20 λεπτά

  2. Τις στύβω απαλά (όχι τελείως) και τις αφήνω στην άκρη

  3. Κρατάω το Metaxa στο μπολάκι

  4. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια (τον χαραγμένο λοβό ή τη σκόνη) και τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, χωρίς να κάψει το γάλα

  5. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το γάλα να γίνει χλιαρό

  6. Ραντίζω τα σαβαγιάρ με το Metaxa που έχω κρατήσει

  7. Παίρνω μια μέτρια στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση (ή μια μακρόστενη φόρμα του κέικ) και στρώνω στον πυθμένα της μια δόση από σαβαγιάρ

  8. Από πάνω σκορπίζω κομματάκια από το γλυκό πορτοκάλι (ή απλώνω λίγη μαρμελάδα) και σταφίδες και σκεπάζω με άλλη μια στρώση σαβαγιάρ

  9. Συνεχίζω με εναλλάξ στρώσεις, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά

  10. Αφήνω τη φόρμα κατά μέρος

  11. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με το σύρμα ή το μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν ελαφρά (όχι όμως να γίνουν κρέμα)

  12. Προσθέτω το χλιαρό μείγμα γάλακτος και ανακατεύω καλά

  13. Αδειάζω αυτό το μείγμα στη φόρμα

  14. Αφήνω κατά μέρος για 15 – 20 λεπτά, μέχρι τα σαβαγιάρ να μουσκέψουν απ΄το υγρό μείγμα και να αφρατέψουν

  15. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC

  16. Βάζω τη φόρμα σε ένα μεγάλο βαθύ ταψί στο οποίο ρίχνω καυτό νερό ώστε η στάθμη να φτάσει μέχρι τη μέση της φόρμας (φτιάχνω δηλαδή ένα μπεν μαρί φούρνου)

  17. Βάζω το ταψί με τη φόρμα το μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνω το γλυκό για 30 λεπτά

  18. Το βγάζω από το φούρνο, το αφήνω να κρυώσει τελείως και το σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη

  19. Στη συνέχεια το βάζω στο ψυγείο για 6 – 7 ώρες, μέχρι να παγώσει καλά

  20. Το ξεφορμάρω με προσοχή σε μια πιατέλα, το κόβω σε μέτριες φέτες και το σερβίρω

Keywords: le diplomate - πουτιγκα με metaxa

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

  1. Terrific

Απάντηση